STER Advertentie
 • FunX NL
 • - Dance
 • - Slow Jamz
 • FunX Amsterdam 96.1 FM
 • - Arab
 • FunX Den Haag 98.4 FM
 • - Hip Hop
 • FunX Rotterdam 91.8 FM
 • - Reggae
 • FunX Utrecht 96.1 FM
 • - Latin
STER Advertentie

Exclusief interview met Kempi: "Ik ben vier jaar lang depressief geweest"

Exclusief interview met Kempi: "Ik ben vier jaar lang depressief geweest"

Woensdag 20 april 2016 - 12:26 uur

Kempi gaf vanochtend een exclusief interview vanuit de gevangenis. De getalenteerde rapper zit weer eens in de bak maar hij kwam eerder deze maand ook uit met een nieuwe EP. 'Rap 'N Glorie' is een samenwerking met de Amerikaanse producer The Alchemist. Fernando sprak hem over Bezoek Zonder Toezicht, Ronnie Flex en zijn frustraties. "Ik ben vier jaar lang depressief geweest".

Kempi Rap Glorie copy

meer bezoek zonder toezicht

Dat het gevangenisleven geen geheimen meer kent voor Kempi, is niet zo gek. Al die keren hebben ervoor gezorgd dat hij de bajes van voor naar achteren kent. Daarom irriteert de rapper zich aan de manier waarop mensen naar gevangenen kijken.

"Gedetineerden zijn ook mensen. Als je iemand niet de kans geeft om zichzelf te beteren, hoe gaat hij zich dan fatsoenlijk kunnen vinden in de maatschappij?"

'Kempi: "Ik vind dat gevangenen meer bezoek zonder toezicht moeten krijgen"'

De Gramma Boy vindt dat de regels in de gevangenis veel strenger zijn geworden. Hij mag nu maar een keer per maand een uur Bezoek Zonder Toezicht krijgen. "Zodat je eventueel seks kan hebben met je partner." De rapper heeft liever dat dit twee uur per keer is.

"Mensen denken altijd dat je gevangenen niets moet gunnen maar als ze niet kunnen neuken dan gaan ze elkaar in de kont neuken."

Kempi3

meer inhoud dan ronnie flex en lil' kleine

Het demotiveert Kempi dat hij als artiest heel veel bereikt heeft maar er niet zoveel voor terug krijgt als Ronnie Flex of Lil' Kleine. "Terwijl ik misschien wel dezelfde inspanning lever en nummers maak met meer inhoud." Hij wil zeker niet zielig doen maar hij denkt wel dat het voor hem extra moeilijk is.

"Ik ben net zo getalenteerd of getalenteerder dan al die guys uit de industrie maar ik kom niet op dezelfde plekken als hen."

'Kempi: "Ik ben getalenteerder dan al die guys uit de industrie"'

depressief

Volgens hem is dat wat hem keer op keer het verkeerde pad op brengt. "Een n*gga gotta eat en dan doe je soms naïeve dingen."

Kempi4

Toen het in 2011 weer heel goed ging met het talent en hij bij De Wereld Draait Door en Ali B Op Volle Toeren te zien was, belandde hij ook in de bak door een zaak uit 2010.

"Dat heeft mij vier jaar lang in een depressie gehouden. Ik had zo hard gewerkt en uiteindelijk heb ik er niks voor teruggekregen."

De afgelopen jaren was hij daarom niet met muziek bezig. Maar mede dankzij 'Rap N Glorie' heeft Kempi er weer zin in. "Hierdoor denk ik wel: shit man, als ik buiten ben wil ik knallen. Mixtape vier is onderweg.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.27550-exclusief-interview-met-kempi-ik-ben-vier-jaar-lang-depressief-geweest"}