Music

Vato Gonzalez brengt zijn laatste Dirty House Mixtape uit: ''Er verandert veel in tien jaar.''

  1. Newschevron right
  2. Vato Gonzalez brengt zijn laatste Dirty House Mixtape uit: ''Er verandert veel in tien jaar.''

Het is al bijna tien jaar geleden dat Vato Gonzalez begon met Dirty House: iets wat hij zelf zeker geen genre wil noemen. Het is ''the meaning of rocking'', zoals hij dat zelf graag verwoord. Vato Gonzalez heeft sinds 2007 negen Dirty House Mixtapes uitgebracht en volgend jaar komt zijn tiende mixtape uit.

Eind van een tijdperk

Het is niet voor niets dat hij die mixtape pas volgend jaar uitbrengt, want het zou zo maar eens de laatste kunnen zijn. De sound van Dirty House is in die tien jaar erg veranderd en het is volgens Vato toch tijd voor iets anders.

''Veel labels houden zich vast aan iets van vijf jaar geleden, maar dat heeft geen zin. Er moet juist verandering komen.''

Onafscheidelijk

Ook Vato Gonzalez zit niet stil tijdens ADE. Zijn show op vrijdagavond was al een maand van tevoren uitverkocht, dus besloot hij om ook zaterdag nog een feestje geven. En uiteraard zal MC Tjen hem op elk feestje bijstaan, want de mannen zijn al sinds de opkomst van Dirty House onafscheidelijk.

Onbekend

Vato Gonzalez staat niet in de DJ Mag Top 100, die twee dagen geleden werd gewonnen door Martin Garrix. Hoewel Vato Gonzalez vindt dat er veel goede dj's instaan, is het wel een probleem dat er zoveel verschillende DJ's bij elkaar worden gegooid op één lijstje.

''Als DJ zou je toch elke DJ die in de lijst staat moeten kennen.''

Ster advertentie
Ster advertentie