STER Advertentie
STER Advertentie

Deams: ''De opkomende Aziatische hiphopcultuur biedt heel veel mogelijkheden.''

Deams: De opkomende Aziatische hiphopcultuur biedt heel veel mogelijkheden.

Zaterdag 22 oktober 2016 - 18:18 uur

|

Door:

Ginette

Deams is hard bezig om hiphop te promoten in Azië. Vooral de opkomende hiphopcultuur in China biedt veel mogelijkheden. Omdat we in Nederland vooral berichtgeving zien over de politieke situaties, is er weinig bekend over de Chinese hiphopscene. Toch wordt er steeds meer ruimte gecreeërd voor hiphop in China. Vooral Shanghai en Beijing zijn de ''capitals of hiphop'' met een groot potentieel. Er is namelijk een markt van 500 miljoen van mensen onder de dertig. 

'ADE: Deams wil de Westerse en Aziatische hiphopcultuur met elkaar verbinden'

ÉÉN KIND

In China heerste er een lange tijd een strenge One Child Policy, waardoor de meeste jongeren geen broertje of zusje hebben. Ze zitten veel op internet en hebben de Westerse cultuur daardoor snel geadopteerd.

''Ze lopen echt niet achter, hoewel veel Westerse mensen dat denken.''

Hiphop360

Deams is eigenaar van het online platform Hiphop360. Daarmee wil hij de Westerse en Chinese hiphopcultuur bij elkaar brengen. De eerste track die van dit project werd gemaakt door de Amsterdamse Jay-Way en Young Jack uit China en werd geproduceerd door Moksi Meppie. Beluister 'Happy Meal' hieronder:

'Jay-Way & Young Jack - Happy Meal (prod. Moksi Meti)'

MC Hotdog

De eerste Aziatische artiest waar Deams mee in contact kwam, was MC Hotdog uit Taiwan. Hij was erg populair in China, maar er ontstonden steeds meer problemen na de onafhankelijkheid van Taiwan. China ziet het nog steeds als een 'afvallige provincie'. 

omweg

Chinese hiphop is vaak politiek beladen en maatschappij-kritisch, vooral in Beijing. De regering begint echter iets milder te worden en veel artiesten hebben een manier gevonden om minder kritisch uit de hoek te komen. 

Nieuwe samenwerkingen

De volgende samenwerking tussen Nederland en China zal waarschijnlijk met Digitzz zijn, maar het is nog niet bekend aan welke Chinese artiest hij wordt gekoppeld. Daar is ook geen vaste formule voor, want volgens Deams is het juist tof om heel verschillende artiesten bij elkaar te brengen. Mocht je zelf interesse hebben in het project kan je Deams aanspreken via Instagram of Facebook

'Deams: "De volgende samenwerking gaat waarschijnlijk met Digitzz zijn'''

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje