• FunX NL
  • - Dance
  • - Slow Jamz
  • FunX Amsterdam 96.1 FM
  • - Arab
  • FunX Den Haag 98.4 FM
  • - Hip Hop
  • FunX Rotterdam 91.8 FM
  • - Reggae
  • FunX Utrecht 96.1 FM
  • - Latin

Boaz van de Beatz over zijn succes in Amerika: ''In Nederland doen mensen meer hun eigen ding.''

Boaz van de Beatz over zijn succes in Amerika: In Nederland doen mensen meer hun eigen ding.

Zaterdag 22 oktober 2016 - 20:25 uur

Op dag 3 van ADE BEATS vond Dutch Beats International plaats, een conferentie waarbij Nederlandse producers vertellen over hun internationale samenwerkingen. De sprekers waren onder andere Luca Vialli, Spanker, Outtatown en Boaz van de Beatz. Niels sprak met Boaz over zijn ervaringen met Amerikaanse artiesten. 

FLex

Boaz van de Beatz zit geregeld met Ronnie Flex in de studio. Nu proberen de twee vooral veel nieuwe idee├źn uit, maar het is nog niet duidelijk wat er precies uit zal komen. De track 'Plek Als Dit' staat nu al op nummer 12 op Spotify, maar toch had Boaz niet verwacht dat dit een hit zou zijn.

''Als je wilt groeien, moet je je niet vasthouden aan oude dingen. Het is een uitdaging om iets nieuws te doen.''

'ADE: Boaz van de Beatz vertelt over zijn ervaringen in Amerika'

EIgen ding

Omdat er zoveel producers zijn in Amerika, is het belangrijk om op te vallen en orgineel te zijn. In Nederland wordt er vaak man op man gewerkt, terwijl er in Amerika altijd een advocaat bij betrokken is. Daarnaast is de concurrentie in de Verenigde Staten ook veel hoger. Vaak zijn toch de Nederlandse producers erg populair. Maar hoe komt dat eigenlijk?

''In Nederland doen mensen meer hun eigen ding. Ik denk dat je ze er daardoor beter kunt uitpikken.''

Hoge ogen

Op dit moment heeft Nederland een goede naam als het gaat om dance. Die Nederlandse bekendheid heeft ook invloed op hiphopproducers. 

''Je gooit automatisch al hoge ogen als je zegt dat je uit Nederland komt.''

'ADE: Boaz van de Beatz over de verschillen tussen Amerika en Nederland'

Topartiesten

Voor Boaz was het vooral heel tof om met Bruno Mars in de studio te zitten. Het is nog niet zeker of daar iets uitkomt, maar Boaz is nog lang niet klaar met de internationale samenwerkingen. Hij droomt nog van een samenwerking met Drake. Of Lil Yachty, waar zijn collega Outtatown (Tobias) mee heeft gewerkt.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.29753-boaz-van-de-beatz-over-zijn-succes-in-amerika-in-nederland-doen-mensen-meer-hun-eigen-ding"}