Music

Soufiane Eddyani spreekt over zijn verleden, Vlaamse rap en de gestolen tienduizend euro

  1. Newschevron right
  2. Soufiane Eddyani spreekt over zijn verleden, Vlaamse rap en de gestolen tienduizend euro

Soufiane Eddyani wordt de grootste rapper uit België genoemd. Hij is één van de weinige rappers die het echt goed doet in Nederland. En dat terwijl hij nog maar drie tracks en een sessie heeft uitgebracht. In de elfde aflevering van de Supergaande Talkshow spreekt hij met Nesim en Qucee over zijn verleden, nieuwe muziek, het verschil tussen Nederlandse en Vlaamse hiphop en de diefstal van tienduizend euro uit zijn huis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spijt

Soufiane is vanaf zijn twaalfde bezig met muziek, maar heeft nog nooit eerder iets uitgebracht. In de nummers 'God Vergeef Me' en 'Terug In De Tijd' betuigt hij spijt van de dingen die hij verkeerd heeft gedaan in het verleden. Aangezien hij nu alles in iets positiefs heeft weten om te zetten, wil hij dit graag in het verleden laten.

Vlaamse rap

Wel vertelt hij dat hij vroeger 108 kilo woog, maar dankzij het kickboksen kon Soufiane dertig kilo afvallen. Na een blessure zette hij de eerste echte stappen om met muziek zijn brood te gaan verdienen. En dat lukt hem beter dan de meeste andere Belgische rappers. De rapper weet zelf niet zo goed waar het vandaan komt dat er zo weinig animo is voor Vlaamse rap, want de scene leeft absoluut.

''Goede rappers zijn er zeker wel in België, ze hebben alleen niet de middelen om te groeien.''

Label

Behalve Eigen Makelij is er geen groot hiphoplabel in België. Daarom zou Soufiane ook zelf graag een label starten, zodat hij jonge talentvolle rappers kan helpen. Zelf zit Soufiane niet bij een label en hij en zijn manager doen alles met z'n tweeën. Hij heeft wel veel gesprekken gehad met Nederlandse labels, maar uiteindelijk geen enkel aanbod geaccepteerd.

''Als je kunt kiezen tussen werken voor iemand of je eigen bedrijfje starten, dan is de keuze makkelijk gemaakt. Ik heb hier veel met Ismo over gesproken, die natuurlijk hetzelfde doet. Ik wil onafhankelijk en vrij zijn.''

Profeet

Na zijn track 'God Vergeef Me' kreeg hij onmiddellijk een stempel op zich gedrukt, omdat hij zo uitgebreid over het geloof rapt. Hij wordt door sommige fans zelfs een profeet genoemd. Met zijn nieuwe track 'Dief Als Broer' wil hij laten zien dat hij ook clubtracks kan maken, zonder dat het meteen over bitches en drank hoeft te gaan.

''Je kunt ook losgaan op tracks die over de realiteit gaan. Ik heb mensen die in mij geloven en ik wil ze niet teleurstellen. Er zijn grenzen die ik moet stellen.''

Tienduizend euro

Soufiane Eddyani maakte een aantal dagen geleden bekend dat er tienduizend euro uit zijn huis is gestolen door een vriend. Hij vertelt Qucee en Nesim over de avond van de diefstal.

''Die jongen belde mij op om 22.00 in de avond. Hij wilde gelijk naar binnen en dat was raar, want meestal gaan we gewoon naar buiten. We zijn nog even weggegaan, maar rond 03.00 waren we weer bij mij thuis. Hij kon eigenlijk niet blijven slapen, omdat iedereen thuis was. Hij drong aan, dus ben ik naar mijn moeder gegaan om het te vragen. Ze vond het oké en ik vroeg hem om hem in de kamer van mijn neef te gaan slapen. Ik was nog even bezig met het naar bed brengen van mijn zieke vader en moest me nog omkleden. Toen ik boven kwam, lag hij in mijn bed met zijn trainingspak en schoenen nog aan. Ik vroeg hem opnieuw om in het bed van mijn neef te gaan slapen, maar hij ging naar beneden. Hij wilde via het raam naar buiten. Mijn moeder werd wakker en zei dat hij maar naar huis moest gaan als hij dat zo graag wilde. Vervolgens loop ik naar boven en zie ik dat de doos met geld die op mijn kamer stond helemaal leeg is. Kort daarna blokkeert hij mij en mijn manager overal.''

Principe

Soufiane is niet kwaad om het geld, maar vindt het vooral een principekwestie. De jongen wist dat het geld er lag, want het was een goede vriend. Het geld was bedoeld voor het afbetalen van zijn clipshoot en het betalen van verschillende mensen.

''Hij besteelt mij, terwijl mijn moeder, vader en zussen in hetzelfde huis zijn. Hij heeft geen respect, hij heeft een grote fout gemaakt en dat zal hij ooit terugkrijgen, op welke manier dan ook.''

Stunt

Aangezien Soufianes nieuwe single 'Dief Als Broer' heet, dachten veel mensen dat het om een publiciteitsstunt ging.

''Misschien was die jongen zo slim dat hij dacht: mensen gaan het toch niet geloven. Echt iedereen dacht door die single dat het een stunt was. Zelfs mijn eigen vrienden in eerste instantie.''

Op 2 februari komt de clip van 'Dief Als Broer' uit, die voor een groot deel werd opgenomen in Thailand. Daarnaast heeft hij nog veel andere plannen voor 2017, zoals zijn eigen label starten, een album uitbrengen en muzikale projecten organiseren.

Ramzi

Update: Inmiddels heeft ook de ''dief'' gereageerd. Bij de clipshoot van Eurotiek sprak YousToub met Ramzi over de hele situatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

(vanaf 06:00)

Ook postte SuperMarokkaan95 een filmpje van de vermeende dief, waarop Ramzi te zien is met een hoop geld. Onder de post stond dit als bijschrift: #10kop #teamramzi @ramzibhenia. De video is inmiddels verwijderd, maar nog wel te zien op de Instagram van ParraTV.

Ster advertentie
Ster advertentie