Music

Overlevende vliegtuigcrash maakt diepe indruk op jury America's Got Talent

  1. Newschevron right
  2. Overlevende vliegtuigcrash maakt diepe indruk op jury America's Got Talent

De Nigeriaanse Kechi Okwuchi is één van de twee overlevenden van de Sosoliso vliegtuigcrash in 2005. Via haar deelname aan America's Got Talent deelt ze haar bijzondere verhaal. Mede dankzij het nummer Thinking Out Loud van Ed Sheeran weet ze veel mensen kippenvel te bezorgen, waaronder de jury.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee overlevenden

Wanneer Kechi zichzelf introduceert aan de jury van America's Got Talent, wordt haar gevraagd hoe ze in contact is gekomen met muziek. Ze blijft even stil, maar deelt uiteindelijk toch haar verhaal.

''Ik maakte een vliegtuigcrash mee toen ik op mijn zestiende over Nigeria vloog. Er kwamen 107 mensen om het leven, ik was één van de twee overlevenden. Toen ik in het ziekenhuis lag en niet kon bewogen, was muziek mijn uitvlucht. Daarom betekent het zoveel voor me.''

Crash

Kechi Okwuchi vloog op haar zestiende met Sosoliso Airlines tussen de Nigeriaanse steden Abuja en Port Harcourt. Op 10 december 2005 mislukte een noodlanding op de luchthaven Port Harcourt. Het vliegtuig stortte neer, waarna het toestel in brand vloog. In het toestel zaten 109 inzittenden. Slechts twee mensen overleefden de crash.

LIttekens

Kechi Ockwuchi studeerde economie aan de University van St. Thomas. Naast zangeres is ze ook motivational speaker. Zo hield ze een TEDxTalk over haar verminking en hoe belangrijk het is om optimistisch in het leven te blijven staan.

''Ken jezelf en je visie. Je littekens bepalen niet wie je bent.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie