STER Advertentie
STER Advertentie

De Grammy's geeft meer kans aan underdog raptalent

De Grammys geeft meer kans aan underdog raptalent

Donderdag 15 juni 2017 - 12:44 uur

|

Door:

Charissa

De organisatie van de Grammy's, de Recording Academy, haalt volgend jaar een jury van rapexperts erbij. Dat moet ervoor zorgen dat ook kleinere en nieuwere namen in de game kans maken op de meest prestigieuze muziekprijs. Ook zouden hiermee albums die later in het jaar zijn uitgekomen niet over het hoofd worden gezien.

Kritiek

Vorig jaar schreef Chance The Rapper geschiedenis toen hij als eerste artiest ooit drie Grammy's won, zonder een enkele fysieke plaat te verkopen en zonder platenlabel. Tegelijkertijd was er veel ophef over de onderwaardering van urbanartiesten. Zo droeg Adele haar award voor Album van het jaar in een emotionele speech op aan Beyoncé, volgens haar de terechte winnaar in die categorie.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer credits

Vanaf volgend jaar kunnen ook songwriters een Grammy winnen. Eerder was dat alleen mogelijk voor producers, audio-engineers, mixers, mastering engineers en featured artiesten. Ook gaat stemmen voortaan online in plaats van met stembiljetten om fraude te voorkomen. Bekijk hier alle veranderingen die de Recording Academy heeft aangekondigd.

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • Habiba uit tv-serie 'Groeten uit Holland' overleden

  • Aankomende week wordt het misschien wel 40 graden

  • Marvel maakt enorm veel nieuwe series en films bekend voor komende twee jaar

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Memphis Depay dropt 'Fall Back'-video met o.a. Winne, Ronnie Flex, Broederliefde en Jairzinho

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.33131-de-grammy-s-geven-meer-kans-aan-underdog-raptalent"}