STER Advertentie
STER Advertentie

A Tribe Called Quest stopt definitief volgens Q-Tip

A Tribe Called Quest stopt definitief volgens Q-Tip
ANP

Maandag 11 september 2017 - 13:56 uur

 Q-tip heeft dit weekend tijdens het optreden op festival Bestival aangegeven dat het het laatste optreden van A Tribe Called Quest zal zijn. Dat meldt NME. De reden van het beëindigen van rapgroep zou het overlijden van vriend Phife Dawg zijn. A Tribe Quest Quest wordt gezien als een van de pioniers van de alternatieve hiphop. 

Bestival

Tijdens het nummer Whateva Will Be maakte Q-Tip het nieuws bekend, meldt NME. Zo sprak Q-Tip: "We lost our boy Phife Dawg. This is gonna be our last show a A Tribe Called Quest, ever". Tijdens hun laatste show wisten de twee overgebleven leden van A Tribe Callde Quest wel het dak eraf te blazen, bewijzen de beelden van diverse fans. 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

phife DAwg

Malik Isaac Taylor, oftewel Phife Dawg, vormde samen met Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad de rapgroep A Tribe Called Quest. In 2016 overleed de 45-jarige rapper aan de gevolgen van diabetes. In tegenstelling tot veel gangsterrappers uit die tijd was Phife Dawg juist positief en geestig. In 1988 ging de groep uit elkaar, maar de groep deed in 2006 nog enkele optredens.

Album

In 2016 brachten Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad een nieuw album van A Tribe Called Quest uit. Het album We Got It from Here… Thank You 4 Your Service was het eerste album van de rapgroep in 18 jaar. Daarnaast is het het laatste album waarop Phife Dawg te horen is. Nu blijkt het ook het laatste album van A Tribe Called Quest te zijn. 

 

Populair op FunX.nl

  • Laurent Simons (9) haalt bachelordiploma aan TU Eindhoven

  • Chinese toerist filmt vis met menselijk gezicht

  • Awkward: Drake is verrassingsact, maar wordt uitgefloten door teleurgesteld publiek

  • Donovan bouwde zonder dat hij het wist duizenden euro's schulden op

  • Dronken hoogleraar uit water gered met vrouwenarmen in rugzak

  • Voetballer Taison reageert op racistische fans en krijgt rode kaart