Music

Nicki Minaj uit kritiek op designers tijdens New York Fashion Week

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj uit kritiek op designers tijdens New York Fashion Week

Nicki Minaj was aanwezig bij de afterparty van ontwerper Philipp Plein tijdens de New York Fashion Week. Daar herinnerde ze mode-industrie er nogmaals aan dat er nog veel te winnen is, als het gaat om de diversiteit. Daarmee komt ze op voor mensen met een donkere huidskleur.

KRITIEK

Tijdens de afterparty bedankte ze Philipp Plein voor zijn werk en voor het aanmoedigen van diversiteit bij zijn label. Daarnaast uitte Minaj kritiek op de andere labels, zo meldt The Cut. Ze zouden volgens de zangers de zwarte cultuur uitbuiten en weigeren om zwarte mensen aan hun shows te laten deelnemen. Zo sprak Minaj: "Ontwerpers worden erg groot en erg rijk dankzij onze cultuur. Vervolgens zie je de helft van de tijd niemand op de eerste rij zitten die op ons lijkt."

GIUSEPPE ZANOTTI

Eerder dit jaar haalde Nicki Minaj ook al uit naar ontwerper Giuseppe Zanotti. De man zou de naam van de zangeres hebben gebruikt op zijn schoenenontwerpen. Toen Minaj hem belde voor een potentiële samenwerking, weigerde de ontwerper met haar in gesprek te gaan.

optreden

Nicki Minaj trad op ook op tijdens de afterparty. Ze deed onder andere de tracks Rake It Up en No Flag live. Daarnaast deelde ze het podium met Rae Sremmurd, 21 Savage en Yo Gotti om remix van de hit Black Beatles te doen.

Ster advertentie
Ster advertentie