Music

Rudy kan virtueel racer voor McLaren worden

foto: YouTube Unbox Therapy
  1. Newschevron right
  2. Rudy kan virtueel racer voor McLaren worden

Rudy is goed in virtueel racen. Zo goed zelfs dat hij de Nederlandse Max Verstappen genoemd kan worden, maar dan zonder alle pech. Het leven van Rudy staat op het punt om te veranderen. Hij zit namelijk bij de laatste tien om virtueel racer te worden bij het Formule 1-team van McLaren.

Virtueel Racen

Maar wat is dat nou, virtueel racen? Eigenlijk is het precies hetzelfde als racen in het echt, maar dan thuis op een (spel)computer. "Of het nu gaat om auto afstellen, bijtanken of schade, alles komt erbij kijken", vertelt Rudy in Jouw Stad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

contract

Als de virtueel racer de competitie wint, dan krijgt hij een officieel contract van McLaren. Ook krijgt Rudy dan een jaar een huis in Engeland, want met virtueel racen rij je er niet elke dag even naar je werk vanuit Nederland. Op het kantoor van McLaren is het de bedoeling dat de Nederlander in de echte Formule 1-simulator gaat rijden. Zo test hij bepaalde dingen die McLaren weer op het echte circuit kan gebruiken. Over zeven weken staat de finale gepland en zullen we weten of de virtuele Max Verstappen de competitie heeft gewonnen.

Ster advertentie
Ster advertentie