STER Advertentie
STER Advertentie

VIDEO: Mr. Probz voelt zich opgejaagd door de politie

Donderdag 19 oktober 2017 - 20:49 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik werd twee of drie keer per week aan de kant gezet. Op een dag vroeg ik de agent wat hij wilde. Hoe vaak kan je het nog controleren?"

Mr. Probz vertelt bij Jiggy Djé en Spacekees in de Wilde Haren-studio dat hij de politiecontroles helemaal zat is. Hij maakt ze wave after wave mee en wordt daar helemaal gek van: "Elke keer als ik een auto achter me, langs me of voor me zie dan krijg ik een adrenaline-iets. Terwijl ik niks heb gedaan."

"Neem me maar mee"

Op een dag had Mr. Probz er genoeg van en weigerde hij mee te werken met de politie. Hij besloot niet mee te rijden naar een plaats voor controle. Probz was het zat en koos deze keer voor een bezoekje aan het politiebureau: "Die dag zei ik: prima, neem me maar mee. Ze hadden geen enkele reden om mij mee te nemen. Ze gaven later toe dat ik voldeed aan een 'profiel'." Etnische profilering?

Ondergescheten

Mr. Probz moest de cel in en wachtte daar geduldig op zijn advocaat. Hij weigerde zelfs een formulier te tekenen waarmee hij direct uit de cel kon komen. Na die avond gooide hij de gebeurtenis en zijn gevoelens online en dat viel niet helemaal lekker: "Ik werd helemaal ondergescheten door mensen die zeiden dat ik moeilijk deed," aldus de zanger. "Diezelfde mensen worden niet drie keer per week aan de kant gezet. Doe het één keer per maand, niet elke week drie keer. Ik moet iedere keer als ik vertrek vanuit huis een buffer creëren."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

 

Populair op FunX.nl

  • Nederlandse Cas (16) rapt 'Thiago Silva' mee met Dave op Lowlands

  • Tyra Banks helpt opkomend model met onverwachte fotoshoot langs de weg

  • Dwayne 'The Rock' Johnson getrouwd op Hawaï

  • Lukaku reageert met foto op kritiek over gewicht: 'Not bad for a fat boy'

  • Man doet The Lion Kings 'Circle of Life'-duet met ezel en dat gaat zo

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.34906-video-mr-probz-voelt-zich-opgejaagd-door-de-politie"}