Music

Proyecto Uno De DiXte

  1. Newschevron right
  2. Proyecto Uno De DiXte
Ze zijn in New York begonnen, waar de grondlegger van de groep Nelson Zapata, op highschool zat. Hij mistte zijn Dominicaanse roots en wilde iets met merengue doen. Nu geldt hij samen met groepsleden Johnny Salgado en Jose Medina nog steeds tot de meest invloedrijke groep, die salsa en merengue op een succesvolle manier met andere stijlen weet te vermengen.
De allernieuwste Proyecto Uno tune Boom Boom is De DiXte!

Ze zijn al sinds 1989 bezig. Ze wilden merengue en salsa moderniseren met de stijlen, die ze in de grote stad New York hoorden. Zo ontstond een Spaanstalig eerbetoon aan Blackbox’ Everybody Everybody. Hun daarop volgende single was Brinca, een met hip hop vermengde song. Deze song was de voorloper van hun eerste echte album Todo El Mundo. Optredens door Zuid– en Latijns-Amerika volgden.

{youtube}QiF3mfrFloA{/youtube}
(Proyecto Uno - Boom Boom)

In 1993 volgde het album In Da House. Er was bewust gekozen voor een Engelse titel. El Tiburon was de single, die van dat album afkomstig was. Het werd een enorme hit waarmee de groep bewees de Amerikaanse markt te kunnen bedienen.

Daarna kwamen albums als New Era en het album 4. Op hun album Pura Gozadera (Pure Vreugde) stond hun hit Algo Contigo. Hun huidige album heet Evolution (2008). Je hart slaat op hol door de hit Boom Boom, die daarop staat, want deze tune is De DiXte!
Ster advertentie
Ster advertentie