Music

Clandistino is de DiXte met 'Occupé'!

  1. Newschevron right
  2. Clandistino is de DiXte met 'Occupé'!

De 20-jarige Clandistino uit Amsterdam heeft iets speciaals. Hij is sinds kort rapper, maar ondanks dat hij Nederlands is, rapt hij in het Frans. De rapper brengt een nieuwe sound in de Nederlandse muziekindustrie met zijn track Occupé. Vanaf volgende week is de track de DiXte. Het nummer wordt dan extra vaak gedraaid en krijgt veel aandacht. Naast Occupé heeft Clandistino nog geen andere tracks, maar deze belooft al veel goeds.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Occupé

Op Occupé geeft de Amsterdammer toe dat hij het zichzelf niet altijd makkelijk heeft gemaakt in het leven. Vanochtend belde Fernando met hem over het nummer. "Het liedje gaat over dat ik het verkloot heb. Ik had vaak ruzie met m'n ouders, nam nooit op als ze belden. Ik was altijd bezig en dat probeerde ik een beetje weg te geven op de track en in de clip." De track is helemaal in het Frans gerapt, omdat hij deze taal meekreeg vanuit huis. Het is de tweede taal van zijn ouders, dus het was vanzelfsprekend.

in de studio

Voor Clandistino was het nooit de bedoeling dat hij ging rappen. Hij was in de studio met zijn vriend die beats maakt en besloot voor de gein achter de mic te gaan staan. "Iedereen vond het tof. Ik gooide een beetje een Frans flowtje erop, waarop iedereen zei dat ik er iets mee moest doen. Ik nam het niet serieus en op dat moment ging ik er niet eens op in." Nadat de rapper er nog een paar keer naar luisterde, besefte hij dat hij best goed was en maakte hij er werk van.

Ster advertentie
Ster advertentie