Music

Death Row Chronicles: documentaireserie over het verhaal van Death Row

  1. Newschevron right
  2. Death Row Chronicles: documentaireserie over het verhaal van Death Row

Death Row Records is één van de grootste platenlabels in de geschiedenis van hiphop. Artiesten als 2pac, Snoop Dogg en Dr. Dre waren bij het label getekend. Ondanks al het succes, had Death Row ook veel geheimen. De beruchte labelbaas Suge Knight is vaak het topic van gesprekken in hiphop geweest vanwege het beruchte karakter. BET produceert hierom een korte documentaireserie om het verhaal van Death Row te vertellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

eazy-e

In de sneak peek wordt een scène tussen Suge en Eazy-E getoond. Volgens de docu heeft de labelbaas de rapper bedreigd om Dr. Dre, Michel'le en The D.O.C.'s contracten over te dragen zodat de artiesten zich bij Death Row konden aansluiten. De schrijver van het boek Suge Knight beschrijft in de docu dat als de overdracht niet zou gebeuren, Suge en zijn mannen een bezoekje zouden brengen aan het huis van Eazy's moeder. Ook zou de rapper in elkaar zijn geslagen, voordat hij uiteindelijk tekende.

gangster

"Hoe gaat Suge van bodyguard naar labelbaas? Dat heet straatmentaliteit. Hij ging nooit voor de kleine jongens, maar altijd voor de grote. Je overvalt niet de persoon die drugs op straat verkoopt, je overvalt degene die de drugs heeft", vertelt voormalig Death Row-artiest en Suge Knights ex-vrouw Michel'le Toussaint. Volgens haar was Suge supermachtig en haast niet te stoppen. Ook de beveiliger van het label beschrijft Suge als een echte gangster:

"Suge was één van ons. Hij was geen CEO met een stropdas achter een bureau, hij was een echte thug net zoals iedereen. Hij bracht gangster zijn naar een heel ander niveau."

Death Row Chronicles wordt in Amerika op 20 februari voor het eerst uitgezonden.

Ster advertentie
Ster advertentie