Music

VIDEO: Boef biedt excuses aan tegenover alle vrouwen op Noorderslag

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Boef biedt excuses aan tegenover alle vrouwen op Noorderslag

Het kan haast niet langs je heen zijn gegaan: de kech-uitspraak van Boef. Afgelopen weken kreeg de rapper bakken kritiek over zich heen. En hoewel niemand zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen zal goedpraten, werd het mediacircus en de boycot rond de rapper een vicieuze cirkel waar hij niet meer uitkwam. Hij had al een excuusvideo gemaakt, ging vervolgens langs bij RTL Boulevard om nogmaals sorry te zeggen, maar de woede bleef.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

fout gemaakt

Tot gisterenavond. Hij begon zijn optreden op Noorderslag met een aantal snippets van de momenten waarop hij negatief in het nieuws kwam. Vervolgens komt hij op en rapt hij dat hij zich niet kapot laat maken door de boycot. En biedt hij opnieuw zijn excuses aan in zijn lines.

''Met één keer sorry is het niet meteen al rechtgezet. Met twee keer sorry leek het eerder alsof het erger werd. Kan ik het nog goedmaken of heb ik het echt verpest? Kijk, wij rappers zeggen bitches enzo. Maar wij vinden vrouwen echt niet meer minder ofzo. Wat ik zei, dat was fout en dat vinden wij ook. Iedereen maakt fouten en ook ik, mijn bro.''

Bierdouche

Zijn opkomst werd met een groot applaus ontvangen, tegen alle verwachtingen in. Na de negatieve woorden van Boef over vrouwen in de club, waren er namelijk verschillende radio-dj's die weigerden zijn muziek nog langer te draaien. Ook werden zijn optredens door verschillende organisatoren gecanceld. Het was even twijfelachtig, maar naar Noorderslag mocht hij nog steeds komen. Wel werd er op Facebook een event aangemaakt, waarin werd opgeroepen om bier te gooien op Boef. Met wat extra beveiliging en maatregelen bleef een bierdouche uit.

Kech

Op nieuwsjaarnacht werd Boef samen met een vriend opgehaald door drie vrouwen toen zijn auto een lekke band kreeg. Op Snapchat maakte hij een video waarin hij zei dat hij werd opgehaald door drie 'kechs', oftewel hoeren. Er vielen heel veel mensen over hem heen. In plaats van gelijk zijn excuses te maken, ging de rapper nog een stapje verder. Hij postte een video waarin hij onderscheid maakte tussen kechs en vrouwen.

"Ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech. Als je thuis zit, de hele dag niets doet, studeert en naar papa en mama luistert: dan noem ik je een vrouw.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie