Music

Kempi over bekering: "Ik vind dat de Islam gewoon pure liefde is"

  1. Newschevron right
  2. Kempi over bekering: "Ik vind dat de Islam gewoon pure liefde is"

Afgelopen week dook er opvallend nieuws op: Kempi is bekeerd tot de islam. De rapper liet weten dat hij dit al een langere tijd wilde doen. Hij sprak met FunX-dj Fernando op de Nandoleaks-podcast over de bekering, zijn moeilijke jeugd en zijn twee vrouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bekering

Bekeren tot de islam was voor Kempi geen plotselinge beslissing. De 31-jarige artiest had al een tijdje interesse in de religie, maar maakte zelf nooit de eerste stap tot bekering. Zijn interesse begon tijdens de verdieping in de slavernij. Toen kwam hij erachter dat veel Afrikanen moslim waren voordat ze vast kwamen te zitten in het slavensysteem. Die ontdekking is Kempi altijd bijgebleven en hij voelde zich verbonden met de slavernij. Hoewel hij interesse kreeg in de islam, was de rapper toch aarzelend om de stap richting bekering te zetten.

"De media zetten moslims en de islam in een heel slecht daglicht. Ik werd daar gewoon bang van en wilde daar niks mee te maken hebben. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik besefte dat de media verhalen gewoon omdraaien en op hun eigen manier publiceren. Ik geloof nu dat de islam gewoon liefde is. Het is puur."

het proces

Na een paar jaar was Kempi eindelijk klaar om de stap te zetten. Hij was van plan om naar Marokko te gaan en zich daar te bekeren, maar hij veranderde snel van gedachten. De rapper kwam een filmpje tegen waarop hij een gehandicapte man naar de moskee zag kruipen en op dat moment voelde hij schaamte: "Ik had zoveel vervoer om naar de moskee te gaan en me te bekeren, maar ik deed het niet. Die man was aan het kruipen, maar hij ging alsnog." Nadat Kempi het filmpje zag, wilde hij niet langer wachten en ging hij met een vriend naar de moskee om zich te bekeren.

"M'n vriend vertelde aan hen dat ik me wilde bekeren en ik legde uit waarom. Die mensen daar waren gelijk enthousiast en ze stelden voor dat ik een paar uur later terug moest gaan, omdat er dan meer mensen waren en ze allemaal voor me konden bidden. Ik vond het zo mooi dat ze dat gelijk voor me wilden doen en meerdere mensen erbij wilden betrekken."

Moeilijke jeugd

Nu dat Kempi bekeerd is, probeert hij zijn leven te beteren. Hij stond vaak bekend als crimineel, maar volgens de rapper begon die criminele gedachtegang toen hij jonger was. Hij beschrijft zijn jongere zelf als verdwaald en voelde zich vaak onbegrepen door de wereld. Zijn vader was niet in zijn leven, wat zorgde voor veel pijn. "Ik had veel kunnen bereiken. Ik kon profvoetballer worden, want ik was daar goed in. Ik werd altijd naar voetbal gebracht door mijn buurman, maar die bleek later een pedofiel te zijn. Dan wil je niet meer voetballen en verdwijnt je passie." Ben je benieuwd naar de rest van Kempi's verhaal? Check dan het hele interview hierboven.

Ster advertentie
Ster advertentie