Music

Josylvio: "Ik ben geen modelmoslim, maar mijn band met God is heel belangrijk"

  1. Newschevron right
  2. Josylvio: "Ik ben geen modelmoslim, maar mijn band met God is heel belangrijk"

Josylvio is van plan om 2018 van hem te maken. Met hits als Ride or Die en Catch Up op zak, staat de rapper klaar om de Nederlandse urbanscene over te nemen. Maar voordat Josylvio deze grote rapper werd, was hij gewoon Joost of Yussef. Bij Spotlight vertelt hij openhartig over zijn jeugd, het verliezen van een goede vriend en zijn band met God.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

familie

Josylvio's familie is voor hem het allerbelangrijkst. Hij groeide op in de Noord-Hollandse stad Naarden met een Nederlandse moeder en Egyptische vader. Zijn muzikale moeder was er altijd voor hem, maar zijn vader was een lange tijd in Egypte. De contact met zijn vader bleef hij volhouden, maar het gemis was er toch:

"Van m'n twaalfde tot vijftiende ben ik niet in Egypte geweest. Drie jaar klinkt misschien niet lang, maar op die leeftijd verandert er veel, dus dat zat me dwars. Ik heb m'n vader daardoor wel een hele lange tijd gemist. Ondanks dat ben ik de man die ik nu ben en daar ben ik hartstikke trots op."

modelmoslim

Voor Josylvio is zijn band met God heel belangrijk. Toch krijgt hij vaak kritiek over het feit dat hij zich niet helemaal aan de regels houdt. Maar dat Josylvio geen modelmoslim is, daar is hij zichzelf ook wel van bewust: "Je moet niet naar mij kijken alsof ik een goede moslim ben, want de dingen die ik doe, zijn geen dingen die moslims moeten doen." Wel probeert hij zoveel mogelijk te bidden en is hij van mening dat de band met God in je hart moet zitten.

"Wat heb jij te maken met de relatie tussen God en mij? Niemand heeft daar iets mee te maken. Al deed ik er helemaal niks mee."

verantwoordelijkheden

De rapper beschrijft de jongere Josylvio als 'jongen van de straat', maar toch was hij zich altijd bewust van zijn verantwoordelijkheden: "Je moet altijd zorgen dat je een vast salaris hebt en gewoon je ding doet. Ik kan begrijpen dat je roekeloos bent, want dat ben ik zelf ook geweest. Maar je moet je hoofd er wel altijd bij houden." Rijk worden was voor Josylvio de enige optie, zelfs als hij geen muziek zou maken. Daardoor had hij net als veel andere jongeren al op zijn zestiende een baantje als pizzakoerier. "Dat heb ik gedaan tot ik negentien of twintig was. Het is normaal, het moest gewoon."

vrienden

Tijdens zijn jeugd maakte Josylvio genoeg vrienden die nu nog met hem zijn. Hij ziet en behandelt hen ook als familie en zorgt ervoor dat ze allemaal iets uit zijn succes kunnen halen. Een paar jaar geleden verloor de rapper één van zijn beste vrienden. Zijn dood had een grote impact op Josylvio en heeft hem zelfs veranderd als persoon. "Stel je voor dat iemand waarmee je bent opgegroeid en waarmee je alles hebt gedaan, ineens weg is. Dat gevoel kan je niet eens omschrijven." Door deze gebeurtenis, voelt de rapper een extra plicht om zijn vrienden zoveel mogelijk bij zijn carrière te betrekken. Ben je benieuwd naar de rest van Josylvio's jeugd? Check dan het hele interview hierboven!

Ster advertentie
Ster advertentie