Music

Ronnie Flex over Buma Award: "Wij hebben Nederlandse rap cool gemaakt"

  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex over Buma Award: "Wij hebben Nederlandse rap cool gemaakt"

Ronnie Flex heeft een Buma Award binnen weten te slepen voor zijn track Energie met Frenna. Het nummer belandde op de vierde plek in de lijst van meest gedraaide en best verkochte tracks in Nederland. De rapper schoof maandagavond bij Pauw aan om te praten over het succes van de Nederlandse hiphop en de Buma Awardshow. Hoewel het applaus volgens Ronnie een beetje matig was, vindt hij het toch een eer om de prijs mee naar huis te nemen.

succes

Energie was niet het enige nummer waarmee Ronnie Flex in de top twintig stond. Ook Loterij, Come Again en Lovely Body stonden in de lijst die gedomineerd werd door artiesten uit de urban- en dancescene. Dat de Nederlandse hiphop de hitlijsten domineert, is allang geen nieuws meer. Toch wil presentator Jeroen Pauw weten waar dat succes toch vandaan komt? Ronnie legt het uit:

"Het komt door de jongeren, door de kids. Wij hebben het cool gemaakt met z'n alle in de afgelopen jaren. Vroeger toen ik jong was, was het niet zo dat de hele klas naar Nederlandse rap luisterde. Maar in welke klas luistert er nu iemand niet naar Nederlandse rap?"

fan

Natuurlijk komt ook de veelbesproken samenwerking tussen Ronnie Flex en Famke Louise ter sprake. De track Fan ging zo hard, dat het Nederlandse Spotify-record werd verbroken. Had Ronnie verwacht dat hij zoveel succes zou behalen met het meisje dat, zoals Pauw het noemt, 'wereldberoemd in Nederland' is? Het antwoord is 'ja'.

"Ik vond het en goed nummer en ik zie wat er met haar gebeurt, hoeveel mensen wat van haar willen zien. Onze videoclip is in 35 uur een miljoen keer bekeken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

lang houdbaar

Ronnie scoort hit na hit na hit. Toegegeven: dat succes maakt hem echt wel eens nerveus. "Het is een baan die je 24/7 bezighoudt. Als ik in mijn bed lig, ben ik nog steeds aan het denken over wat de volgende stap wordt." Volgens de rapper uit Capelle is er één manier om 'lang houdbaar' te blijven in de muziekindustrie, en dat is hard werken om beter te worden in wat je doet. En daar is Ronnie dan ook mee bezig, want hij is nog lang niet van plan te stoppen!

Buma Awards

De Buma Awards werden maandagavond uitgereikt in het Theater Amsterdam. De grote winnaar was Martin Garrix, die samen met Dua Lipa het meest gedraaide en bestverkochte nummer in Nederland had met Scared To Be Lonely. Check hier de lijst met alle winnaars.

Ster advertentie
Ster advertentie