STER Advertentie
STER Advertentie

Nicky Romero over de dood van Avicii: "Ik denk niet dat drank de oorzaak is"

Nicky Romero over de dood van Avicii: "Ik denk niet dat drank de oorzaak is"
AFP

Zondag 22 april 2018 - 17:31 uur

|

Door:

Burç

Q-Bah en Riza hebben zaterdag tijdens Weekend Wax met Nicky Romero en FunX-dj Hatim gesproken over de tragische dood van de 28-jarige dj Avicii. Nicky Romero vertelde dat Avicii een bijzonder ingetogen jongen was die onzeker in het leven stond. Ook had hij het over de angststoornissen van de Zweed. Volgens de Nederlandse dj was er meer met Avicii aan de hand dan wat in de documentaire True Stories te zien is op Netflix.

'Nicky Romero over Avicii: "Ik denk niet dat drank de oorzaak is"'

Oorzaak

"Die jongen heeft heel veel operaties achter de rug. Er is veel aan zijn gezondheid gesleuteld." Nicky Romero vertelde onder andere dat Avicii daardoor nooit meer alcohol mocht drinken, omdat zijn lichaam het niet meer kon afbreken. Toch denkt de dj niet dat alcohol alleen iets met de dood van de Zweed te maken heeft. "Ik durf wel te zeggen dat meerdere elementen ervoor hebben gezorgd dat hij er niet meer is. Ik denk niet dat drank alleen de oorzaak is geweest van zijn dood. Ik denk dat de oorzaak moet worden gezocht in management. De continue druk vanuit zijn boekingsagent en manager, waardoor hij met een half bewusteloos hoofd een interview deed, maar er niet bij was. Die jongen was daar niet voor gemaakt. Hij wilde gewoon muziek maken"

Lees ook: De muziekwereld reageert op het overlijden van Zweedse dj Avicii

Angststoornis

Nicky Romero vertelde bij FunX dat hij veel gemeen had met Avicii: "We hebben het nog met hem over anxiety gehad. Ik heb daar zelf ook drie tot vier jaar last van gehad. Dat doet hele gekke dingen met je." Anxiety is volgens Nicky Romero een soort angststoornis die zich ontwikkelt door oververmoeidheid. "Je wordt van tijdzone naar tijdzone naar tijdzone geslingerd. Daarnaast voel je de druk om te presteren en altijd wat nieuws neer te leggen en die lat ligt hoog."

Legend Avicii

Op de vraag van Riza wat Avicii achterlaat was Nicky Romero heel duidelijk: "Heel veel jongens zijn nog dagelijks geïnspireerd door zijn muziek. Avicii was één van de eersten die van clubtracks liedjes maakte die naar de radio gingen. Hij was een pionier op gebied van muziekproductie. Ik denk dat er weinig mensen zijn die zoveel emoties los brachten als hij deed met zijn muziek. Hij was een legend op gebied van productie, muziek en songwriting."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

  • Jongetje van 8 scheurt met 140 km per uur over de snelweg

  • Met deze 5 tips voorkom jij die vreselijke after-vakantiedip

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.37250-nicky-romero-over-de-dood-van-avicii-ik-denk-niet-dat-drank-de-oorzaak-is"}