STER Advertentie

808milli haalde inspiratie voor beattag uit oude Zweedse kinderserie

Dinsdag 15 mei 2018 - 21:29 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jacin Trill brak vorig jaar door met kspreyopjebytch en rozeswoesh en beide tracks die miljoenen views bereikten waren producties van 808milli. Een goede reden voor 101Barz Hitmakerz om in Hoorn langs te gaan bij de producer en te checken wat hem inspireerde tot het maken van de rozeswoesh, de tune die zelfs in Amerika aandacht kreeg dankzij een post van WorldStarHiphop.

Domme onderwerpen

808milli vertelt onder andere dat de inspiratie voor zijn herkenbare beattag Emile uit een oude Zweedse kinderserie komt. Ook vertelt hij hoe z'n grootste hits zijn ontstaan. Samen met Jacin Trill vroegen ze zich destijds af hoe Amerikaanse rappers "domme onderwerpen" vonden om een tune over te maken en toen kwam de rapper met het baanbrekende idee voor rozeswoesh: "Ik had nieuwe sneakers gehaald en daar zag ik in een box eentje met een roze swoosh."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.37521-808milli-haalde-inspiratie-voor-rozeswoesh-uit-oude-zweedse-kinderserie"}