Music

Waarom komen er veel schaars geklede vrouwen voor in muziekvideo's?

foto: youtube/ditisfirst
  1. Newschevron right
  2. Waarom komen er veel schaars geklede vrouwen voor in muziekvideo's?

In videoclips van Dopebwoy komen net als bij vele anderen ook schaars geklede vrouwen voor, maar waarom eigenlijk? Daar is de artiest bij #FIRST heel eerlijk in: "Ik vind dat gewoon leuk", zegt hij tegen Ouassima en Youssef, maar natuurlijk zit er ook een gedachte achter: "Het moet ook passen bij het concept. Als het een clubtrack is waarin vies gesproken wordt, dan is het raar als je een vrouw met een lange broek. Het zou meer passen als je een vrouw zet met een bh."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe schaars?

Spanker zegt dat er meerdere manieren zijn waarop schaars geklede vrouwen in beeld worden gebracht. "Ik denk dat het er vooral om gaat hoe je de vrouwen neerzet. Je kan schaars gekleed zijn, maar soms kan het trashy lijken. Persoonlijk hou ik daar niet van. Maar als het tof is, why not?"

Naakte mannen?

Zangeres Numidia die je kent van de FunX-hit Meli Meli gebruikt de Traag-video van Bizzey als voorbeeld. "Als je Bizzey met Traag ziet, dan is het heel raar als je een bedekte vrouw ziet." Maar hoe zit het dan met naakte mannen in muziekvideo's? Dopebwoy ziet dat in ieder geval niet zitten: "Dat gaat 'm niet worden!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie