Music

Bokoesam over zijn album Nachtvlinder: ''Het moeilijke gaat nu pas beginnen''

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Bokoesam over zijn album Nachtvlinder: ''Het moeilijke gaat nu pas beginnen''

Bokoesam is voor het maken van zijn nieuwe album Nachtvlinder twee weken naar Berlijn op schrijverskamp gegaan. Hij liet bevriende artiesten en producers overvliegen om met hem aan het project te werken. En niet zonder resultaat. De plaat is af en zal op 19 oktober uitkomen. Afgelopen vrijdag heeft er een luistersessie plaatsgevonden in de Red Bull Studios in Amsterdam. FunX-reporter Shaquille was van de partij en ging met Sam in gesprek.

Bruisende nachtleven

Bokoesam had in samenwerking met Red Bull Music de mogelijkheid om op schrijverskamp te gaan. ''Ik wilde dat buiten Nederland doen, maar het moest niet al te ver zijn. Toen dacht ik: Berlijn is de perfecte locatie.'' Het bruisende nachtleven daar inspireerde hem. ''Ik was al een keer eerder naar Berlijn gegaan en ik vond het een gekke stad. Ik vond de uitgaansscene gek en de sfeer hard.''

NACHTVLINDER TOUR

Het maken van tracks ging Bokoesam goed af. Sterker nog, het moeilijke gaat volgens hem nu pas beginnen. ''Het voorbereiden van de Nachtvlinder Tour is nu vooral het moeilijke.'' De tournee zal vanaf vrijdag 2 november van start gaan.

Maar voor het zover is, zal de rapper op zondag 21 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event een releaseparty geven.

KISHA IN 'SCHUDDEN'

Een van de tracks die Bokoesam op zijn album heeft staan, is Schudden. Sinds eind vorige maand staat daarvan de videoclip online. Velen vroegen zich af wie Kisha, de persoon die hij in de track benoemd, is. Het schijnt dat de rapper in het nummer niet goed begrepen wordt. Toen hij nu nog extra benadrukte wat hij nou precies zegt, werd alles meteen duidelijk. ''Ik zeg: Als een nigga op me switcht, is hij 1 ho net als Kisha''.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Webserie afl. 1

Volg hieronder Bokoesam door Berlijn in de eerste aflevering van de vierdelige webserie en check hoe Nachtvlinder tot stand is gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie