Music

Jayh: 'Als mijn grootste angst uitkomt jank ik echt een week'

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Jayh: 'Als mijn grootste angst uitkomt jank ik echt een week'

Het gloednieuwe album van Jayh, 10 is vandaag uitgebracht en dat moet gevierd worden! Daarom was Jayh vanochtend te gast bij Fernando's Start en werd daar stevig aan de tand gevoeld over zijn nieuwe album, angsten en celebrity crushes.

per ongeluk broederliefde

Zo'n beetje het eerste wat Jayh verklapt is dat de track met Broederliefde We Leven Nu die op het album staat een soort van per ongeluk ontstond. "Jerr appte mij net toen ik klaar was met freestylen om te vragen hoe het ging met schrijven. Ik stuurde hem een Snapchat met deze track en deed een beetje gek. Hij zei: stuur me deze shit alsjeblieft. Zonder overdrijven: binnen anderhalf uur kreeg ik hem terug met alles erop en eraan. Er hoefde niets meer aan te gebeuren."

negatieve kant van liefde

De track Jouw Loss die hij samen met Winne produceerde komt ook ter sprake. Fernando vindt het een opvallende track, omdat Jayh niet vaak zingt over de negatieve kant van liefde. Jayh is het daar mee eens. "Deze sound hoor je niet vaak van mij hè?!" zegt hij.

"Het kwam langs en ik dacht: 'Damn, dit wil ik wel doen'. Maar ik zing gewoon niet vaak over de iets negatievere en minder leuke kant van liefde. Ik vond het voor deze keer wel dope. Ik dacht dit moet ook gezongen en gezegd worden, maar normaal blijf ik onbewust weg van dat soort thema's. Waarom? Ik denk dat ik het gewoon niet leuk vind om zulke liedjes te maken. Ik vind het wel tof om te luisteren, maar ik wil nooit droevige liedjes maken. Ik heb in mijn hele carrière misschien maar vier droevige liedjes geschreven en nooit uitgebracht. Ze staan nog ergens op een computer."

streams

Volgens Jayh zijn droevige liedjes misschien 'de shit' voor echte liefhebbers, maar krijgen deze nummers vaak minder streams. "Maar eerlijk, als ik dan een nummer uitbreng waar ik zo trots op ben dan boeit het me niet meer of het heel veel streams heeft of niet."

10 pittige vragen

In het kader van 10 krijgt Jayh tien pittige vragen van Fernando voorgeschoteld. Zo vertelt Jayh dat hij J.Lo bijvoorbeeld heus wel nice vond, maar dat Christina Milian vroeger toch echt zijn celebrity crush was. En als hij moet kiezen tussen zijn nieuwe album 10 en zijn eerste album Jayh.nl, lijkt hij toch te kiezen voor zijn eerste plaat. "Zonder Jayh.nl geen 10, dus dat is mijn antwoord."

een week janken

Jayh geeft in het interview ook aan dat zijn grootste angst schuilt in het niet meer kunnen verder groeien in muziek. "Dat ik mijn plafond bereik muzikaal. Niet in mijn cijfers, maar in mijn muzikale groei. Als dat gebeurt dan jank ik echt een week. Of ik denk wel langer."

Het album 10 is vanaf nu te beluisteren via onder ander Spotify. Jayh doet woensdagavond De Avondshow Takeover op FunX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie