Music

Iraans-Nederlandse rapper gaat Hongarije misschien vertegenwoordigen tijdens Songfestival

foto: YouTube: Zonamo Underground
  1. Newschevron right
  2. Iraans-Nederlandse rapper gaat Hongarije misschien vertegenwoordigen tijdens Songfestival

De Iraans-Nederlandse rapper T-Slash is in de running om Hongarije te vertegenwoordigen tijdens het 64e Eurovisie Songfestival. En dat is niet niks! Hoewel zijn naam je misschien niet direct bekend voorkomt, is hij zeker geen onbekende in de Nederlandse scene.

Jaren terug maakte hij de track Afblijven voor de gelijknamige Nederlandse boekverfilming van Carry Slee. Dat was een samenwerking met Brainpower en Dicecream. Ook is hij onder andere te horen op een remix van het nummer Boks Ouwe en is er een Zonamo Underground-spitsessie van T-Slash te vinden op YouTube.

Hoezo Hongarije?!

Maar hoezo wil een Iraans-Nederlandse rapper uitkomen voor Hongarije? In een interview met Riza Tisserand op NPO Radio 1 liet hij weten dat dat nu zijn woonplaats is. "Ik ging een maandje naar Hongarije om muziek te schrijven en inspiratie op te doen. Je weet wel, een nieuwe omgeving, nieuwe energie... En na een maandje dacht ik, ik blijf lekker hier. Het leven is goed, alles is goedkoop, de vrouwen zijn mooi."

in het moment

Hoewel zijn carrière best lekker liep in Nederland, had T-Slash er geen moeite mee om dat achter zich te laten. "Ik laat me leiden en leef in het moment." Maar zijn liefde voor muziek bleef toch onveranderd. Nu hij geselecteerd is en Hongarije eventueel mag vertegenwoordigen tijdens het Songfestival in Israël, is dat alleen maar extra spannend. "Het gaat hier anders dan in Nederland. Hier moet je eerst meedoen aan een soort liveshow op televisie en dan wordt de winnaar uiteindelijk bekendgemaakt." Fingers crossed!

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats in Tel Aviv van 14 t/m 18 mei.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie