STER Advertentie
STER Advertentie

SXTEEN de DiXte met 'Ik Hou Van Jou'

Vrijdag 1 februari 2019 - 14:17 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Talent-finalist SXTEEN wist met de ode aan zijn zieke oma grote indruk te maken. De track Ik Hou Van Jou ging na de finale viral en de rapper besloot het nummer uit te brengen. Samen met FunX en KWF nam hij vorige week een emotionele clip op, waarin de verhalen van verschillende personen die tegen kanker strijden, gedeeld worden. De clip gaat inmiddels richting de 100.000 views en veel mensen die te maken hebben met kanker, vinden steun in de track. Genoeg redenen om hem deze week extra vaak te draaien: Ik Hou Van Jou is namelijk de DiXte van deze week!

Lees ook: Emotionele verhalen in SXTEEN's clip 'Ik Hou Van Jou' met FunX en KWF

KWF

Met het nummer verenigt SXTEEN mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en geeft hij ze een kans hun dierbaren te eren. Aan het einde van de clip houden verschillende personen foto's van zieke of overleden familieleden en vrienden omhoog. Alle opbrengsten van het nummer gaan volledig naar het KWF, een doel dat FunX een jaar lang steunt.

Aan Fernando vertelde de rapper meer over de strijd van zijn oma en het tot stand komen van de track.

'SXTEEN over emotionele track 'Ik hou van jou''

Lees ook: FunX zet zich een jaar lang in voor KWF en dit is waarom

FUNX TALENT

SXTEEN stond eind vorig jaar in de finale van FunX Talent Vibes. Met de track Ik Hou Van Jou hield hij zich bewust niet aan de opdracht, maar koos hij ervoor zijn zieke oma te eren. Hij won de competitie niet, maar wist veel mensen te raken met zijn mooie woorden.

"Een van de vrouwen die me opgevoed heeft, die is doodziek. En ik hoef dit niet te winnen, ik geef haar liever shine, dat is logisch."

Populair op FunX.nl

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • Ondanks vrienden toch eenzaam? "Eenzaamheid is iets anders dan alleen zijn"

  • Grote kans op derde hittegolf van het jaar

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.40781-sxteen-de-dixte-met-ik-hou-van-jou"}