Music

Orkaan Omar richt veel schade aan

  1. Newschevron right
  2. Orkaan Omar richt veel schade aan
Wat begon als een storm in het Caribisch gebied op de Benedenwindse eilanden, eindigde als orkaan op de Bovenwindse eilanden. Afgelopen dinsdag stormde het op de ABC eilanden. De storm, bekend onder de naam Omar, trok door naar het noorden en werd steeds sterker.

Als orkaan van 3e categorie bereikte het de Bovenwindse SSS eilanden. Er werd maar liefst windkracht 9 gemeten met uitschieters van 180 km per uur. Het richtte er dan ook veel schade aan.

Bomen zijn ontworteld, daken weggeblazen, wegen weggespoeld en daarnaast heeft ook nog de luchthaven schade opgelopen.

Op woensdagavond werd op de Bovenwindse eilanden de avondklok ingesteld om zoveel mogelijk mensen in huis te houden. De bewoners van de eilanden hebben in de loop van die dag zich voorbereid op het komende noodweer door extra voedsel en water in te slaan. Ook werden gebouwen extra beschermd tegen de storm. Cruiseboten die de afgelopen drie dagen op Sint Maarten zouden aanmeren, zijn allemaal uitgeweken.

Bekijk hier de video van de opkomende storm op Bonaire. Het begint rustig en na een tijdje raast het water hard tegen de kade op (7:42). Zie op (6:30) hoe een pier wordt gesloopt door het water.

{youtube}2wPYi7incvI{/youtube}

Foto's Punda, Curaçao
Ster advertentie
Ster advertentie