STER Advertentie
STER Advertentie

FunX-luisteraar had €35.000 schuld en deelt hoe ze hier vanaf is gekomen

FunX-luisteraar had €35.000 schuld en deelt hoe ze hier vanaf is gekomen

Dinsdag 2 april 2019 - 10:51 uur

|

Door:

Elize

Geld uitgeven gaat tegenwoordig makkelijker dan ooit. Je kunt zo een lening aanvragen, abonnementen afsluiten en digitaal spullen bestellen. Dat is heel handig, maar te veel spenden kan je in grote problemen brengen. Volgens het Nibud heeft ruim 750.000 van de 18- tot en met 35-jarigen weleens te maken met ernstige betalingsproblemen.

In Start sprak Fernando met een luisteraar die een torenhoge schuld had! Dit kwam mede door de uitgaven voor haar studie, kleding, telefoonrekening, zorgverzekering en meer. Gelukkig heeft ze al haar schulden kunnen aflossen en geeft ze een aantal tips voor iedereen die ook in de schulden zit!

'FunX-luisteraar: "Ik had een schulden van €35.000"'

Schulden

Bella had schulden bij meerdere instanties, creditcards en webwinkels. "Ik ging op kamers wonen en ik had spullen nodig, dus ik ging alles online bestellen en tijdens mijn studie had ik nog meer schulden gemaakt," vertelt ze aan Fernando. Uiteindelijk waren de schulden opgelopen tot maar liefst 35.000 euro. Het bizar hoge bedrag heeft Bella wel weten af te lossen. Ze kreeg een aanbod om te komen werken in buitenland en heeft toen vijf jaar lang een groot gedeelte van haar inkomen gebruikt om van haar schulden af te komen. "Het was vijf jaar lang: ogen dicht en afbetalen. Nu heb ik een clean sheet."

Hard zijn

"Ik koop nu niks meer dat ik niet kan betalen," zegt Bella die tegenwoordig heel anders omgaat met geld. Ze spaart nu alles wat ze kan missen en maakt speciale potjes voor dingen die ze wil doen, zoals mooie reizen maken. "Wat je niet hebt, dat heb je niet." is een van de belangrijke lessen die ze geleerd heeft. "Wees hard voor jezelf, want je komt er niet makkelijk vanaf."

"Als we een weekendje weg willen gaan, dan kijk ik in mijn reispotje. En als het niet kan, dan kan ik niet."

EEN JAAR LANG IN ACTIE
Helaas is er nog veel te weinig aandacht voor deze schuldenproblematiek onder jongeren. Daar wil FunX verandering in brengen door zich een jaar lang in te zetten voor jongeren met schulden. FunX zamelt geen geld in, maar steunt jongeren die te maken hebben met schulden en geeft ze met deze aandacht een stem. Er zal in verschillende programma's aandacht zijn voor dit thema en er zullen portretten verschijnen van jongeren die kampen met schulden en de struggles waar zij elke dag mee te maken hebben.

Populair op FunX.nl

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • Grote rellen in Haagse Schilderswijk, vier aanhoudingen

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag