STER Advertentie
STER Advertentie

Homecoming-film Beyoncé bezorgt haar wellicht weer Grammy

Homecoming-film Beyoncé bezorgt haar wellicht weer Grammy
AFP

Vrijdag 19 april 2019 - 14:46 uur

|

Door:

Daisy

Beyoncé heeft in haar carrière al 23 Grammy's verzameld, maar er is er eentje die ze nog nooit binnen heeft gehaald: die voor beste muziekfilm. Daar kan nu, dankzij de Homecoming-documentaire op Netflix, verandering in komen als we Billboard mogen geloven.  

Meeste grammy-nominaties

Beyoncé is nu al de vrouw met de meeste Grammy-nominaties in de geschiedenis: maar liefst 66. Haar nieuwe Homecoming: The Live Album werd afgelopen woensdag uitgebracht en komt in aanmerking voor een Grammy voor zowel het album van het jaar als welke andere categorie er door een screener besloten wordt. Behalve een Grammy in de categorie Best Compilation Soundtrack for visual media: live filmconcerten zijn hiervan uitgesloten. 

tot het einde

De begeleidende film, Homecoming: A Film, die woensdag ook verscheen komt in aanmerking voor de beste muziekfilm, op voorwaarde dat deze tot het einde van de laatste stemmingsperiode beschikbaar blijft op Netflix. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coachella

Het album en de film werden vorig jaar opgenomen op Coachella festival, waar Beyoncé de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw was die headliner was op het festival. Het optreden werd als zó fantastisch beschouwd, dat fans het evenement omdoopten tot Beychella. In de film zien we voornamelijk het concert, maar ook beelden achter de schermen waarin we zien hoe ze het optreden eigenlijk heeft samengesteld en wat daar allemaal aan vooraf gaat. 

beyoncé de regisseur 

Beyoncé regisseerde de film. Als het de prijs voor best music film wint, is het de tweede winnende film ooit die geregisseerd is door de artiest zelf. In 1997 won Alanis Morissette de awards voor Jagged Little Pill, Live. En ze zou de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke artiest zijn die de prijs zou winnen sinds Janet Jackson in 1989, die het beeldje won voor Rhytm Nation. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 62e jaarlijkse Grammy Awards worden pas uitgereikt op 26 januari in het Staples Center in Los Angeles. 

Populair op FunX.nl

  • Onderzoek wijst uit: zo ziet een gameverslaafde er over 20 jaar uit

  • Dit is waarom Famke Louise alles van Instagram heeft verwijderd

  • Atalay (22) werd paar uur voor geboorte zoon doodgereden in Amsterdam

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral