STER Advertentie
STER Advertentie

Snelle raakt mensen met gevoelige track 'Reünie' en ontvangt platinaplaat

Donderdag 12 september 2019 - 08:05 uur

|

Door:

Milou

Snelle weet met zijn persoonlijke track Reünie veel mensen te raken. In het nummer vertelt hij namelijk over zijn pestverleden en daardoor maakt hij dit onderwerp onder zijn fans een stuk beter bespreekbaar. Te gast bij de RTL-talkshow van Beau van Erven Dorens vertelt hij over het succes van zijn muziek:

"Ik heb laatst voor het eerst hardop uitgesproken dat ik m'n droom leef."

Voorbeeldfunctie

De rapper maakte vorige week bekend samen te gaan werken met de stichting Stop Pesten Nu. In de Week tegen Pesten (23 t/m 27 september) gaat hij langs op verschillende scholen om daar met jongeren te praten over dit probleem. Beau maakt hem in de uitzending duidelijk hoe groot voorbeeld hij is voor deze doelgroep en ook aan de reacties op Facebook wordt dat duidelijk: 

"Als moeder van een meisje met schisis... Jongen, je hebt geen idee wat je teweeg brengt. Namens al deze ouders: bedankt! En dit podium verdient hij ook!"

Platina

Snelle gaf aan dat zijn grote muzikale voorbeelden de Nederlandse Acda en De Munnik zijn. Misschien niet per se wat je bij een rapper verwacht, maar hun muziek heeft Snelle altijd enorm geïnspireerd. Het was dan ook Thomas Acda die hem kwam verassen met een platinaplaat voor Reünie. De track heeft namelijk al meer dan 12 miljoen streams.

Lees ook: Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

Populair op FunX.nl

  • JoeyAK verdacht van ontvoering

  • Moeder betaalt bruiloft dochter, laat zich bezwangeren door bruidegom

  • Inez, Ali B, Kes en Ayoub over viral TVOH-battle: "We zagen dit niet aankomen"

  • In beslag genomen designeritems steeds vaker online geveild: hoe zit dat?

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • De doodsoorzaak van Juice WRLD is bekendgemaakt