STER Advertentie
STER Advertentie

Dimitri Vegas & Like Mike weer populairste DJ's van de wereld

Dimitri Vegas & Like Mike weer populairste DJs van de wereld
ANP

Zondag 20 oktober 2019 - 10:35 uur

|

Door:

Burç

De populairste dj van de wereld komt dit jaar helaas niet uit Nederland. Onze zuiderburen Dimitri Vegas & Like Mike staan in 2019 namelijk bovenaan in de DJ Mag Top 100. Daardoor wordt onze eigen Martin Garrix naar de tweede plaats gedreven. Op de derde plaats zien we een oude bekende uit Frankrijk: David Guetta.

Sprakeloos

De Belgen schrijven op Instagram dat ze door ze sprakeloos zijn door de winst en dragen 'm op aan hun fans: "Wowwww this year was insane! #1 speechless... thanks to all of you! This award is for you 💙"

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lijst afschaffen

Martin Garrix zegt dat hij zich weinig aantrekt van de tweede plaats in de DJ Mag Top 100: "Het boeit me echt helemaal niks, die zogenaamde wereldranglijst. Ik heb geen lijstje nodig om te doen wat ik leuk vind. Er staan trouwens ook mensen in die lijst van wie ik nog nooit heb gehoord, dus ik heb mijn vraagtekens over de totstandkoming." Garrix heeft zijn fans overigens nog nooit opgeroepen om op hem te stemmen: "Zal ik ook nooit doen. Van mij mag de lijst afgeschaft worden."

Stemmen 'gekocht'

De dominantie van Martin Garrix heeft precies drie jaar geduurd. Hij stond in 2016, 2017 en in 2018 steeds op #1 in de DJ Mag Top 100. Het jaar daarvoor stonden Dimitri Vegas & Like Mike nog op één. Toen werd gezegd dat ze de winst gekocht had, doordat ze promotiemeisjes hadden ingezet die festivals en scholen bezochten met een iPad waarop gestemd kon worden.

Nederland dominant

Nederland is ondanks de tweede plaats van Martin Garrix toch zeer dominant in de top tien. Armin van Buuren staat op vier, Don Diablo op zes, Oliver Heldens op zeven, DJ Tiësto op acht en DJ Afrojack op negen.

 

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef fixt samenwerking met Tory Lanez voor nieuw album

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Suriname versoepelt coronaregels

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'