STER Advertentie
STER Advertentie

Rapper Gnawi opgepakt na kritisch nummer over Marokkaanse regering

Rapper Gnawi opgepakt na kritisch nummer over Marokkaanse regering

Zondag 3 november 2019 - 14:17 uur

|

Door:

Burç

Rapper Gnawi is een aantal dagen na de videorelease van Aâcha Chaâb, opgepakt in Marokko. In die nieuwe tune laat de populaire artiest zich samen met een aantal collega-rappers kritisch uit over de Marokkaanse regering. Zo rappen ze onder andere dat de regering het volk volstopt met drugs, zodat ze niet gaan demonstreren. Ook wordt erin gerapt dat de koning iedereen voor de gek houdt.

Goede gelegenheid om op te pakken

Gnawi is volgens officiële berichten opgepakt wegens het beledigen van de politie in een eerdere videoclip, maar daar zetten Marokkanen hun vraagtekens bij. Volgens NOS-correspondent Samira Jadir vinden Marokkanen het heel toevallig dat hij twee dagen na de nieuwe tune Aâcha Chaâb is opgepakt. Volgens haar wachtte de politie al op een goede gelegenheid om de Marokkaanse rapper op te pakken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevaar voor de samenleving

Aâcha Chaâb staat inmiddels op zes miljoen views en de teller blijft maar doortikken voor Gnawi. Volgens de correspondent kan je best veel zeggen in Marokko, maar het aantal views kan je uiteindelijk een rit naar de gevangenis bezorgen: "Je kan best veel zeggen in Marokko, maar zodra de autoriteiten zien dat je veel gevolgd wordt, ben je in hun ogen een gevaar voor de samenleving."

Miljoenen voor Gnawi

De zes miljoen views van Aâcha Chaâb zijn voor Gnawi niets nieuws. Hij scoort vaak miljoenen op YouTube. De Marokkaanse rapper is het bekendst van nummers zoals Chti Dib, Kon Kan en Ta7arouch.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Likes verdwijnen nu langzamerhand wereldwijd

  • MMA-vechter kotst alles onder na scheet in gezicht

  • Het hartverscheurende verhaal van de man die uit de lucht viel

  • Droombaan als je graag wiet rookt: tester voor wietproducten gezocht

  • Monica Geuze en Lars Veldwijk gaan uit elkaar

  • Bizzey in ziekenhuis beland na hartsteken door ontstoken hartzak