STER Advertentie
STER Advertentie

Rapper Gnawi opgepakt na kritisch nummer over Marokkaanse regering

Rapper Gnawi opgepakt na kritisch nummer over Marokkaanse regering

Zondag 3 november 2019 - 14:17 uur

|

Door:

Burç

Rapper Gnawi is een aantal dagen na de videorelease van Aâcha Chaâb, opgepakt in Marokko. In die nieuwe tune laat de populaire artiest zich samen met een aantal collega-rappers kritisch uit over de Marokkaanse regering. Zo rappen ze onder andere dat de regering het volk volstopt met drugs, zodat ze niet gaan demonstreren. Ook wordt erin gerapt dat de koning iedereen voor de gek houdt.

Goede gelegenheid om op te pakken

Gnawi is volgens officiële berichten opgepakt wegens het beledigen van de politie in een eerdere videoclip, maar daar zetten Marokkanen hun vraagtekens bij. Volgens NOS-correspondent Samira Jadir vinden Marokkanen het heel toevallig dat hij twee dagen na de nieuwe tune Aâcha Chaâb is opgepakt. Volgens haar wachtte de politie al op een goede gelegenheid om de Marokkaanse rapper op te pakken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevaar voor de samenleving

Aâcha Chaâb staat inmiddels op zes miljoen views en de teller blijft maar doortikken voor Gnawi. Volgens de correspondent kan je best veel zeggen in Marokko, maar het aantal views kan je uiteindelijk een rit naar de gevangenis bezorgen: "Je kan best veel zeggen in Marokko, maar zodra de autoriteiten zien dat je veel gevolgd wordt, ben je in hun ogen een gevaar voor de samenleving."

Miljoenen voor Gnawi

De zes miljoen views van Aâcha Chaâb zijn voor Gnawi niets nieuws. Hij scoort vaak miljoenen op YouTube. De Marokkaanse rapper is het bekendst van nummers zoals Chti Dib, Kon Kan en Ta7arouch.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

  • Demonstranten vanmiddag de straat op in Amsterdam voor vreedzaam protest

  • Truck rijdt in op demonstranten in Minneapolis

  • In deze steden vonden er naast Amsterdam ook demonstraties plaats

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie