Music

Lil Wayne verklapt: ik luister maar naar één rapper

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne verklapt: ik luister maar naar één rapper

Lil Wayne heeft in het programma Bumbu Room op YouTube een boekje open gedaan over zijn muzikale voorkeuren. Zo gaf hij aan dat hij weigert naar zijn oude muziek te luisteren en verklapt hij dat er slechts één rapper is waar hij naar luistert: hijzelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog niet af

Weezy weigert naar zijn oude muziek te luisteren, tenzij het tijd is voor hem om die oude hits in een nieuw jasje te brengen. "Elk nummer dat ik ooit heb uitgebracht is nog niet af", legt hij uit.

"Ik kan niet naar die tracks luisteren, tenzij ik ze op een setlist voor mijn show plaats. Dan moet ik zo'n nummer wel luisteren, omdat ik geen idee meer heb wat de woorden zijn. Dat is de enige keer dat ik terugkom bij een nummer. Als ik een nummer niet bij een concert gebruik ga ik gewoon aan andere nummers werken en luister ik het nooit meer."

niet zo 'n fan van hiphop

Lil Wayne blijkt sowieso niet zo'n fan van hiphop. Hij luistert zelfs naar alles wat geen hiphop is; "Want de enige hiphop waar ik naar wil luisteren ben ikzelf."

"Ik luister naar artiesten als Anita Baker, Keith Sweat, Marvin Gaye, Bob Marley, Tech N9ne (als je dat hiphop wil noemen), Judas Priest, Lamb of God, Nirvana en Blink-182."

blij met hiphop-evolutie

Ook al luistert hij niet naar ze, de 37-jarige rapper is wel heel blij met de evolutie van hiphop die hij de afgelopen jaren heeft gezien. "I love it."

"Ik vind het fantastisch dat het echt veranderd is, want vroeger moest je echt heel diep gaan. Nu kun je gewoon iets maken dat leuk is om te horen. Je hoeft er niet écht naar te luisteren. Luisteren is iets anders dan horen."

Ster advertentie
Ster advertentie