Music

Naar welke X-Factor kandidaat gaat jouw stem?

  1. Newschevron right
  2. Naar welke X-Factor kandidaat gaat jouw stem?
Zaterdag 9 mei is het dan zover, dan vindt op RTL 4 de finale plaats van X-Factor. Van de duizenden deelnemers aan deze grote talentenjacht zijn er slechts drie kandidaten over die kans maken op dat felbegeerde platencontract. Jamal, Lisa en Rachel rijden de hele week met hun eigen X-Factor auto's het land door om stemmen te winnen. Wie van de drie krijgt jouw stem?

Ondertussen is het drietal natuurlijk ook druk bezig met de repetities voor de finale en zijn ze de studio ingedoken om hun eerste single in te zingen. Deze brengen ze vrijdag voor het eerst live ten gehore. Ook kun je zaterdagavond, na de uitzending, hun nieuwe single downloaden.

Naar wie gaat jouw stem? Jamal, Lisa of Rachel?

Jamal in de Halve Finale
{youtube}ytaguwLu1V0{/youtube}

"Ik heb een eigen stemgeluid en ik kan het publiek op meerdere manieren entertainen!"

De 16-jarige Jamal woonde tot zijn tiende in Suriname. Zijn vader woont daar nog met andere broers en zussen. Nu woont hij met zijn moeder in Amstelveen.

Waarom ‘X FACTOR’? Jamal vindt het een leuke ervaring om mee te doen en is nieuwsgierig hoe ver hij kan komen. Ook het entertainen van het Nederlandse publiek spreekt hem zeer aan. Toen Jamal nog zeer klein was, zong hij al kinderliedjes met oma. Daar is de liefde voor muziek begonnen. Zijn grote voorbeelden zijn: Michael Jackson, Jamie Foxx en Brian McKnight.

Lisa in de Halve Finale
{youtube}BsQp9vt0JyI{/youtube}

"Ik heb de X FACTOR omdat ik een eigen stijl heb, mezelf durf te zijn, en niet bang ben om nieuwe dingen uit te proberen!"

De 21-jarige Lisa komt uit Wageningen, maar woont nu op kamers in Utrecht. Ze heeft momenteel geen relatie. Haar grootste voorbeeld is haar moeder. Lisa’s grootste fan is haar vader. Hij drumt en zingt zelf ook. Waarom ‘X FACTOR’? Lisa doet mee omdat ze nieuwsgierig is naar wat anderen van haar zangkunsten vinden. Ze wil graag weten hoe ver ze kan komen.

Rachel in de Halve Finale
{youtube}cXXMi7W0nuQ{/youtube}

Rachel woont sinds een jaar samen met haar vriend Robert. Rachel is het meest trots op haar familie en vrienden, ze zijn heel hecht. Daarnaast heeft ze een broertje van 15 jaar

Waarom ‘X FACTOR’? Rachel wil dolgraag een eigen plaat uitbrengen met hulp van het programma. Ze heeft succes gehad in K-Otic, maar wil als solo artieste graag doorbreken. Rachel zingt al sinds ze kan lopen. In haar kinderjaren wilde ze al zangeres worden. Haar familie werd helemaal gek van de film Annie die Rachel altijd maar weer opzette.
Ster advertentie
Ster advertentie