Music

Outlandish rockt all day

  1. Newschevron right
  2. Outlandish rockt all day
Rock All Day van Outlandish is deze week de diXte. De track staat op het nieuwe album Sound Of A Rebel dat 11 mei uitkwam. Daarmee is de Deense formatie weer helemaal terug!

Misschien heb je het al gehoord: in ‘Rock All Day’ zit een stukje verwerkt van het nummer ‘Abdelqader’. Dit was een grote hit uit de jaren ’90 van Cheb Khaled, Faudel en Rachid Taha. De sample van dat nummer hoor je in heel de track voorbijkomen. Outlandish zingt in dit nummer zowel Engels als Spaans.

In de clip maken de Marokkaanse Isam Bachiri, de Cubaanse Lenny Martinez en de Pakistaanse Waqas Qadri deel uit van een boek. De prachtige animaties waarbij de Rock All Day-sfeer in kaart wordt gebracht door de boys lijkt goed te passen bij de positieve vibe van het nummer.

Outlandish werd in 1997 gevormd en in 2000 brachten ze hun debuutalbum ‘Outland’s Official’ uit. In datzelfde jaar nog werden ze tijdens de Danish Music Awards genomineerd in zes categorieën. Ze wonnen de Beste Hip Hop Award. Met hun cover van het nummer ‘Aicha’ van hun tweede album ‘Bread & Barrels of Water’, braken ze pas echt door in Europa.

Outlandish zingt over alles wat zij in het leven meemaken zoals uithuwelijken, het geloof, liefde, haat en vriendschap. Ze zingen in het Engels, Spaans, Urdu en Arabisch.

{youtube}Y_fX18pGiKw{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie