STER Advertentie
STER Advertentie

Een beetje soul in de Xtips!

Zondag 19 juli 2009 - 00:00 uur

Eind vorig jaar verraste Raphael Saadiq een uitverkocht Paradiso met een waanzinnige liveshow. Na dit optreden verscheen zijn album The Way I See It. Dit album werd goed ontvangen, het verdiende zelfs een Grammy. Zijn tweede single op het album, 100 Yard Dash, staat deze week dan ook in de Xtips bij FunX. Bekijk hier de videoclip!

Raphael's muziek heeft een sound uit de jaren '60. De inspiratie voor deze muziek haalde hij uit zijn reis naar Costa Rica, waar hij opmerkte dat iedereen naar classic soul muziek luisterde. Zijn bewogen achtergrond zorgt er voor dat deze muziek ook in de smaak valt bij de eigentijdse jongeren. 
 

Raphael Saadiq  is geboren in Oakland in California. Toen hij negen was speelde hij al gitaar en drums, en zong hij al in een gospelgroep. Hij verwierf zijn eerst bekendheid als zanger en bass speler van Tony! Toni! Tone!. Toen hij uit de groep stapte, nam hij meteen hitsingles op voor de films Higher Learning en Boyz in the Hood. In 2000 creëerde hij de groep Lucy Pearl, die je waarschijnlijk kent van de wereldwijde hit Don’t Mess With My. Hun album ontving een Grammy en een American Music Award.


Ook ging hij als producent en songwriter aan de slag voor ondermeer TLC, Whitney Houston, D’Angelo, Joss Stone, Alicia Keys en John Legend. Voor  het nummer Untitled van D’Angelo won hij in 2000 zelfs een Grammy. In 2002 releaste hij zijn debuutalbum onder zijn eigen label Pookie Entertainment. Hij schreef geschiedenis toen hij de eerste artiest werd zonder groot platenlabel dat vijf keer genomineerd werd voor een Grammy.  


Op dit moment tourt hij door heel Europa. Twee weken terug stond hij op het North Sea Jazz Festival.


{youtube}udPZwivhERY{/youtube}

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie