Music

Nieuwe #1 XChart: Damaru & Jan Smit - Mi Rowsu

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe #1 XChart: Damaru & Jan Smit - Mi Rowsu
Afgelopen week lanceerde Damaru samen met zijn Nederlandse collega Jan Smit het duet van ‘Mi Rowsu’. Voor het eerst in de geschiedenis van de XChart komt een nieuw nummer binnen op #1! Jan Smit is op de track voor het eerst in het Surinaams te horen. Het liedje is nu te downloaden op internet. Alle opbrengsten van de single gaan naar S.O.S. Kinderdorpen.

In eerste instantie dacht Damaru dat Jan het in het Nederlands zou zingen. "Ik had hem een mail gestuurd waar ik het Sranan gedeelte voor hem had vertaald, dus ik dacht dat hij het in het Nederlands zou doen. Maar toen ik het hoorde was het puur Sranan. Zijn uitspraak is helemaal goed.” De Surinaamse popster kondigde afgelopen dinsdag in de ochtendshow FunX Start ook aan dat er nog een clip komt van ‘Mi Rowsu’ met Jan Smit.

Damaru en Jan Smit - Mi Rowsu


Ook in Suriname slaat de plaat van Damaru en Jan Smit goed aan. De directeur van Radio 10 in Suriname, W. Duttenhofer zegt: “De single wordt hier heel goed ontvangen. De reacties zijn overweldigend. We hopen dat er snel een videoclip komt waarin we Jan Smit en Damaru kunnen zien”. Duttenhofer verklapte dat het nummer met Jan Smit ook in Suriname aanstaande zaterdag de Top 3 behaalt, in de Magic 10 van het station.

Damaru heeft snel aan populariteit gewonnen in Nederland. Via FunX maakte het Nederlandse publiek kennis met de Surinaamse popster. Zijn eerste grote optreden in Nederland was op XStage presented by FunX tijdens Parkpop in Den Haag. Tienduizenden mensen zongen toen al uit volle borst mee op Mi Rowsu. Ook zijn optreden afgelopen weekend op het Zomercarnaval in Rotterdam liet duidelijk zien hoe populair Damaru is. Solo heeft Damaru met ‘Mi Rowsu’ zelfs 11 weken lang op een hoge positie in de XChart gestaan.

Damaru @ Zomercarnaval



Na zijn optreden op Parkpop vertelde Damaru in een interview met FunX dj Fernando dat hij graag een nummer wilde opnemen met Jan Smit. De interesse bleek wederzijds te zijn.

Damaru @ Parkpop met FunX dj Fernando



Tijdens een uitzending van Giel Beelen op 3FM gingen Jan en Giel een weddenschap aan ten behoeve van S.O.S. Kinderdorpen. Giel verloor de weddenschap en organiseerde dat Jan Smit en Damaru samen ‘Mi Rowsu’ opnieuw uitbrachten.

Concert Damaru @ Paradiso
Op 9 augustus vindt in Paradiso het concert Damaru presented by FunX plaats. Uiteraard vertolkt Damaru ook live het nummer ‘Mi Rowsu’. De kaartverkoop is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. Op FunX.fm worden de laatste kaarten weggegeven voor dit optreden, inclusief een Meet & Greet met Damaru, houd de website dus in de gaten!
Ster advertentie
Ster advertentie