Music

Doodsoorzaak Michael Jackson bekend

  1. Newschevron right
  2. Doodsoorzaak Michael Jackson bekend
De geruchten gingen al langer maar nu is er eindelijk meer duidelijkheid over de doodsoorzaak van Michael Jackson. De arts Lakshmanan Sathyavagiswaran die de autopsie uitvoerde heeft op basis van de voorlopige resultaten van het toxologisch onderzoek geconcludeerd dat een overdosis propofol, een krachtig narcosemiddel, tot de hartstilstand heeft geleid. Dat staat in documenten van een rechtbank in Houston die maandag openbaar zijn gemaakt.

Het politieonderzoek naar de omstandigheden rond zijn dood richtte zich vooral op medicijnen die MJ gebruikte en de rol van artsen daarbij, in het bijzonder van zijn persoonlijk arts Conrad Murrray, die de fatale dosis zou hebben toegediend.

De dood van Michael Jackson zou als moordzaak worden behandeld. Tegen Murray loopt een gerechtelijk onderzoek, maar hij is niet aangeklaagd. Onlangs zei hij in een filmpje op internet onschuldig te zijn.




De cardioloog zou de aan slapeloosheid lijdende Jackson gedurende verschillende weken dagelijks propofol gegeven hebben. Uit angst voor een verslaving probeerde hij hem op het laatst minder sterke slaapmiddelen gegeven. Toen die niet goed werkten zou Murray op verzoek van Michael toch nog een dosis propofol hebben toegediend, waarna de popster is overleden.
Ster advertentie
Ster advertentie