Music

Documentaire: Crips, Strapped 'n strong

  1. Newschevron right
  2. Documentaire: Crips, Strapped 'n strong
Crips, Strapped 'n strong is een documentaire over het gewelddadige leven van een Haagse gang, de Crips. Een groep Antillianen en Surinamers die zich bezighoudt met gewapende overvallen, drugshandel en gangsta rap. De film brengt op vrijwel ongecensureerde wijze een cultuur van geweld in beeld en weet bovendien door te dringen tot de gedachten en gevoelens die achter de gezichten van de gangster schuilgaan. Klik snel verder voor de documentaire!

De film vertelt het verhaal van Keylow, de onbetwiste leider van de gang die de groep bij elkaar houdt, van Main C die vanwege zijn kinderen uit de gang wil stappen en van Santos, die terugkeert naar Suriname om weer iemand te zijn. De gang die ooit als hiphop-crew begon hield zich bezig met gangsta rap en breakdance. Maar steeds meer werd het gewelddadige leven opgezocht. Nadat ze zichzelf omgedoopt hadden tot Crips begon de gang crimineel actief te worden.

De Crips zitten nu vooral in de drugshandel. Maar voor Keylow zijn de Crips ook belangrijk om bewustzijn te creëren. Hij wil dat zijn mensen, black people, weer een eenheid gaan vormen. De leden van de gang hebben elkaar eeuwige trouw beloofd en benadrukken die loyaliteit met tatoeages als Crips4Life. Ze bakenen hun territorium af met graffiti en steken zich van top tot teen in het blauw, de kleur van de Crips-gangs uit Los Angeles.

Ster advertentie
Ster advertentie