Music

Multi talent RIZ maakt entree in de XTips

  1. Newschevron right
  2. Multi talent RIZ maakt entree in de XTips
RIZ is een opkomende zanger, danser en schrijver in de scene. Met zijn nieuwe XTip 'She Loves Me' probeert hij zijn Afro-Europese stempel op de muziekwereld te drukken. Of het hem lukt beslis jij door te stemmen op de XTips!

De jonge RIZ is geboren in Nigeria, maar verhuisde op elfjarige leeftijd met zijn gezin naar Nederland. Hij vergelijkt zijn zangstijl met Mark Morrison gecombineerd met een vleugje van Akon en Ne-Yo.

Het begon voor de zanger allemaal met een samenwerking met producer Roy Hamilton, de man achter Joe's "Stutter", Britney's "I Got That Boom Boom" en een groot aantal hits van R. Kelly, K-Ci & Jojo, 'N Sync en Michael Jackson.

Een korte periode later kwam Akon één van zijn tracks tegen en vond de tekst zo creatief dat hij hem uitnodigde voor de songwriters hoek van zijn label Konvict. In de jaren die hierop volgden ontwikkelde de jonge RIZ zich in zijn schrijftalent, maar ook in het dansen, zingen en optreden. Hij haalt zijn inspiratie uit optredens van Bob Marley, Luther Vandross, Marvin Gaye, Michael Jackson en sterren van deze tijd: Usher, R. Kelly en Sean Paul.

Deze week vind je RIZ met zijn nieuwe single She Loves Me op de zevende plaats van XTips lijst. Klik hier om de stemmen!


RIZ - She Loves Me

Ster advertentie
Ster advertentie