Music

Boyzone zanger Gately in slaap overleden

  1. Newschevron right
  2. Boyzone zanger Gately in slaap overleden
Voormalig Boyzone zanger Stephen Gately is zaterdag plotseling overleden tijdens zijn vakantie op Mallorca. Hij zou na het uitgaan in slaap zijn gevallen en is vervolgens niet meer wakker geworden, aldus een vriend.

Louis Walsh, manager van de voormalige Ierse boyband verkeert in een complete shock. "Ik heb hem afgelopen maandag nog gezien bij een Awardsshow. Hij was een fantastische vent."

Gately was samen met Ronan Keating leadzanger bij de in de jaren negentig razend populaire jongensgroep Boyzone. De band scoorde zes nummer één hits in Groot-Brittanië.

In 1999 kwam Gately er in een interview met dagblad The Sun voor uit dat hij homo is. Hij had toen geen andere keus want een kennis dreigde zijn geheim naar buiten te brengen.

Boyzone ging in 2000 uit elkaar nadat Ronan Keating de band verliet voor een solocarrière. Gately was echter degene die uiteindelijk als eerste zijn solo-album New Beginning uitbracht. Later speelde hij in musicals als Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en The Wizard of Oz.

Stephen laat zijn partner Andrew Cowles na. Zij waren sinds 2006 met elkaar getrouwd. Hij is 33 jaar geworden.



Een van Boyzone's grootste hits: No Matter What They Tell Us

Ster advertentie
Ster advertentie