News

El Chapo aangeklaagd voor het gebruiken van een mobiele telefoon in de cel

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. El Chapo aangeklaagd voor het gebruiken van een mobiele telefoon in de cel

Joaquin 'El Chapo' Guzman zou gezien zijn met een telefoon in de gevangenis. Amerikaanse aanklagers dienden dinsdag een klacht in bij de rechtbank. Zij beweren dat zijn advocaten hem hebben voorzien van een telefoon om contact op te kunnen nemen met zijn vrouw. De advocaten ontkennen er iets mee te maken te hebben, en zeggen dat ze de situatie tot de bodem gaan uitzoeken.

Telefonisch contact

De beruchte drugsbaron die terecht staat voor de grootschalige handel in onder andere cocaïne en heroïne, zit vast onder een van de sterkste regimes. Hij mag daarom echt geen contact opnemen met zijn vrouw Emma Coronel.
El Chapo ontkent de mobiele telefoon gebruikt te hebben om zijn vrouw te bellen. Naar eigen zeggen werd de telefoon gebruikt om de zitting via Google Translate te volgen, want de vertaalapparatuur zou niet werken. Ook zijn vrouw zou zijn gezien met een telefoon in de rechtbank, wat ten strengste verboden is.

Aanklacht

Joaquin Guzman verblijft in een van de zwaarst bewaakte gevangenissen ter wereld. Hoe heeft hij dan een telefoon kunnen gebruiken? Daar gaan de aanklagers nu onderzoek naar doen. Camera's wijzen wel degelijk uit dat El Chapo en zijn vrouw een mobiele telefoon hebben gebruikt. De Amerikaanse aanklager wil dat het advocatenteam en El Chapo een waarschuwing krijgen.

Proces

In het proces, dat vermoedelijk vier maanden gaat duren, hangt er een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd van de gevangene. De rechter in Brooklyn moet zich nog uitspreken over de aanklacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Ster advertentie
Ster advertentie