OMG

Aries Spears: "Comedy is business van blanken"

  1. Newschevron right
  2. Aries Spears: "Comedy is business van blanken"
Aries Spears werd als stand-up comedian vooral bekend door zijn komische imitaties van Snoop Dogg, Jay-Z, Eddy Murphy, DMX en LL Cool J. FunX presentator Fernando sprak met de grappige Amerikaan en vroeg hem hoe hij zich nog steeds weet te onderscheiden en waarom hij ooit op het punt stond te stoppen met comedy.

Racisme

Aries Spears vertelde FunX dat je veel moet incasseren als je onderweg bent naar de top en dat hij mede daardoor al op het punt stond om te stoppen met comedy. Hij was het vooral zat door alle discriminatie in de comedywereld: "Stand up-comedians worden niet alleen beoordeeld op wat ze willen of kunnen, dat is maar een klein deel van dit vak." Zo zegt hij dat donkere comedians minder mogelijkheden hebben dan blanke comedians. "Dit is hun business en wij mogen er gewoon aan meedoen."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/sqGVG9Sf1ng" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Optreden

Aries was in Nederland voor zijn eigen voorstelling in de Amsterdamse Meervaart, maar hij trad ook op in de nieuwe RTL4-show van Najib Amhali: The Comedy Factory. Daarmee treedt Najib in de voetsporen van Jörgen Raymann, die het programma zeven jaar lang presenteerde bij de Nederlandse Publieke Omroep.




Ster advertentie
Ster advertentie