OMG

PICS: Je kan vanaf het jaar 2030 onder water wonen

  1. Newschevron right
  2. PICS: Je kan vanaf het jaar 2030 onder water wonen
Gebouwen over de hele wereld worden steeds hoger. Denk maar eens aan de Burj Khalifa in Dubai (829,8 meter) of de Shanghai Tower (623 meter). Maar de vraag is of we in de toekomst nog steeds verder richting de wolken bouwen. Als het aan het Japanse bedrijf Shimizo Corporation ligt, niet. Ze bouwen liever onder de zeespiegel!



Onderwaterstad
Deze week presenteerden ze in Tokyo de blauwdruk van onderwatersteden. Volgens hun planning kunnen de eerste inwoners in 2030 intrekken. De zogenaamde Ocean Spiral wordt van hars gemaakt met speciale 3D printers. Eén Spiral biedt ruimte aan 5000 inwoners. Er komen hier ook hotels en winkels in. Helemaal onderaan de spiraal zit een research station die wordt gebruikt om energie op te wekken.

Aan de bovenkant zit een enorme drijvende bal. Bij slecht weer kan het met water gevuld worden waardoor ze het tot 14,5 kilometer onder water kunnen laten afdalen.

Kosten
De kosten voor dit project bedragen maar liefst 20,71 miljard euro. Ondanks dat dit een enorm bedrag is, beweert het Japanse bedrijf dat de Ocean Spirals uiteindelijk goedkoper zijn dan normale woningen.















Ster advertentie
Ster advertentie