OMG

VIDEO: Man die 34 km naar werk loopt krijgt luxe auto

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Man die 34 km naar werk loopt krijgt luxe auto
James Robertson, de man die elke dag 34 kilometer naar z'n werk loopt, heeft een auto gekregen! De 56-jarige Amerikaan rijdt voortaan in een luxe Ford Taurus naar het werk. "Ik kan mensen niet genoeg bedanken. Ik kan niet wachten om de auto aan mijn collega's te laten zien," vertelde de geëmotioneerde Robertson. "Konden m'n ouders dit maar zien," vervolgde James.

Kosten
Het is alweer tien jaar geleden dat zijn auto het begaf. James hoeft niet bang te zijn dat hij met zijn loon van $10,55 per uur de verzekering van zijn luxe auto niet kan betalen. Met de fondsenwerving die door de 19-jarige Evan Leedy was opgezet, is $312.000 ingezameld. Volgens Evan meer dan genoeg om Robertson de komende jaren te helpen met het onderhoud en overige kosten van zijn auto.

Nou zou je denken dat een autoverzekering niet zoveel kost. Maar in Detroit kan dit oplopen tot wel $900 per maand! Ze hebben een goedkopere verzekering geregeld voor $400. Dat is toch bijna 5000 dollar per jaar.

Same old G
Door de hele hype in de media kreeg James afgelopen week van alles aangeboden; fietsen, gebruikte voertuigen, buskaartjes, een gratis chauffeur service en kleding. Ondanks al deze aandacht blijft hij met beide benen op de grond staan. "Ik ben dezelfde man die ik altijd was. M'n ouders hebben ervoor gezorgd dat ik bescheiden blijf en dat ik blijf werken. Ik denk elke keer aan hun zodra ik in deze auto stap."

Vanaf 1:10 minuten zie je hoe James de auto in ontvangst neemt.

Ster advertentie
Ster advertentie