OMG

Zlatan vraagt met 'tatoeages' steun voor mensen met honger

  1. Newschevron right
  2. Zlatan vraagt met 'tatoeages' steun voor mensen met honger
VIDEO: Paris Saint Germain-spits Zlatan Ibrahimovic scoorde dit weekend een prachtig doelpunt en vierde het door zijn shirt uit te trekken. Op zijn lichaam stonden 50 namen geschreven. Een dag later verscheen een video van de World Food Programme waaruit bleek waarom Zlatan al die namen op zijn lichaam had staan.

805 miljoen met honger

"Mijn naam is Zlatan Ibrahimovic. Overal herkennen ze mij, roepen ze mijn naam en juichen ze voor me. Maar er zijn namen waar niemand voor juicht. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Chheuy, Marico. Als het kon, dan schreef ik iedere naam op mijn lichaam, maar er zijn 805 miljoen mensen die vandaag niet kunnen eten door oorlog, natuurrampen of door extreme armoede. Te veel van hen zijn kinderen."



Denk aan ze

Zlatan zegt dat hij overal ter wereld supporters heeft en vanaf vandaag wil de Zweedse Bosniër dat ze niet hem steunen, maar mensen die het echt nodig hebben: "Dus iedere keer als je mijn naam denkt, denk dan aan hun namen. Iedere keer als je mij ziet, denk dan ook aan die mensen."

The World Food Programme van de Verenigde Naties gaat wereldwijd de strijd aan met honger. Ze voeden jaarlijks ongeveer 80 miljoen mensen in 75 landen.

Ster advertentie
Ster advertentie