OMG

UPDATE: Dakloze viel winkelend publiek lastig en droeg mes

  1. Newschevron right
  2. UPDATE: Dakloze viel winkelend publiek lastig en droeg mes
Op een filmpje dat gisteravond op Facebook verscheen is te zien hoe toezichthouders van de gemeente Alkmaar spullen van een dakloze man weggooien.


Schoenen weggegooid

"Geef op z'n minst zijn schoenen imbeciel," roept de cameraman nog naar de toezichthouders. Ondertussen worden alle spullen die de dakloze man had verzameld in een vuilniswagen van de reinigingsdienst gegooid, inclusief zijn schoenen.



Nu loopt hij op sokken

Een Alkmaarder die de zwerver al jaren kent, vertelt RTV NH dat hij geen vlieg kwaad doet. Volgens hem loopt de dakloze man op zijn sokken sinds zijn schoenen zijn weggegooid.

Onderzoek

De gemeente Alkmaar heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en concludeert dat de handhavers volgens afspraak en juist hebben gehandeld. Burgemeester Piet Bruinooge betreurt de commotie die is ontstaan bij de beelden:

"De persoon in kwestie is bij ons en verschillende instanties, zoals politie en GGZ, al sinds 2000 bekend en krijgt professionele hulp. Vanuit openbare orde en volksgezondheid hebben de handhavers deze week volgens gemaakte afspraken ondersteund bij het opruimen van door deze man verzameld vuilnis. Reeds lang zijn verschillende instanties al intensief met deze man bezig. Uiteraard hebben we nu weer professionele hulp ingezet voor deze persoon.ā€

Mes

De man verzamelt volgens Bruinooge al jaren vuilnis uit containers die bij De Mare staan en spreekt bezoekers van het winkelcentrum aan. "De laatste tijd wordt het verzamelen obsessiever en wordt hij steeds agressiever. Hij draagt een mes bij zich en heeft daar mensen meerdere malen mee bedreigd. Ook verbaal is hij agressief. De man heeft meerder gebiedsverboden, waaronder in De Mare en een supermarkt. Een aantal keren is hij wegens het schenden van dit gebiedsverbod door de politie bekeurd."



Ster advertentie
Ster advertentie