OMG

"Ik ben Keniaan, ik ben moslim en ik ben tegen Al Shabaab"

  1. Newschevron right
  2. "Ik ben Keniaan, ik ben moslim en ik ben tegen Al Shabaab"
Je hebt gisteren vast wel gelezen over de bloedige aanslag die heeft plaatsgevonden op de universiteit van Garissa in Kenia. Daarbij werden 147 mensen op een gruwelijke manier afgeslacht door leden van de radicaal-islamitische beweging al-Shabaab. De meeste van hen waren studenten, maar onder de slachtoffers waren ook twee beveiligers, een politieman en een militair.

De terroristen gingen van deur tot deur op de campus en schoten studenten die opendeden in koelen bloede dood. Ook lieten ze enkele bommen afgaan.

Er waren ruim achthonderd studenten aanwezig in het gebouw toen de terreuractie, die 13 uur duurde, begon. Volgens een woordvoerder van al-Shabaab zijn alle slachtoffers christenen. De moslims op de campus zouden ongemoeid zijn gelaten.

Het is de tweede grote aanslag van Al Shabaab op Keniaans grondgebied. In 2013 werden bij een aanval op een winkelcentrum in Nairobi ruim 60 mensen vermoord.

De Kenianen, moslims en christenen, zijn in shock. Ze zijn woedend, verbijsterd en vooral verdrietig. Op social media laten ze weten dat het genoeg is. Hier een overzicht:







Ster advertentie
Ster advertentie