OMG

Kim Kardashian en Kanye West nemen het op voor Armenië

  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian en Kanye West nemen het op voor Armenië
Zondag was het feest in de Armeense hoofdstad Yerevan. Niet alleen omdat Kanye West een verrassingsoptreden gaf en het land bezocht met Kim Kardashian, maar ook door een uitspraak van Paus Franciscus. Het Vaticaan herdacht namelijk de Armeniërs die 100 jaar geleden om het leven zijn gekomen en de paus noemde dat de eerste 'genocide' van de 20ste eeuw.

'Geen genocide'

De term 'genocide' ligt gevoelig in Turkije. Volgens de Turken waren de Armenen slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De vele doden waren volgens Turkije niet het gevolg van een vooraf bedacht plan om de Armeense christenen uit te moorden. "De uitspraken van de paus, die ver afstaan van historische en juridische feiten, kunnen niet worden geaccepteerd", schreef de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu op Twitter.



Kim en Kanye

Kim Kardashian en Kanye West bezochten het land waar de realityster haar wortels heeft. Zo gingen ze onder andere langs bij het herdenkingsmonument voor de Armeense slachtoffers. Kanye West maakte gebruik van de gelegenheid en gaf een gratis concert in de Armeense hoofdstad Yerevan.

Ster advertentie
Ster advertentie