OMG

Patricia Paay doet voor het eerst haar kant van het verhaal

  1. Newschevron right
  2. Patricia Paay doet voor het eerst haar kant van het verhaal

Er is deze week al heel veel gezegd over Patricia Paay, maar gisteren vertelde ze haar eigen kant van het verhaal. Patricia kwam in het nieuws doordat ze gechanteerd werd met een sekstape die niet veel later gepubliceerd werd. De beelden gingen het hele internet over. Samen met haar advocaat Johan Langelaar en Peter R. de Vries schoof ze bij Eva Jinek aan om uit te leggen hoe dit zo heeft kunnen gebeuren en hoe ze zich nu voelt.

"Mijn leven staat gewoon totaal op z'n kop."

nachtmerrie

"Het gaat heel slecht met me. Ik ben kapot", zo begint Patricia haar verhaal. Ze noemt haar leven op dit moment een nachtmerrie. De 69-jarige televisiepersoonlijkheid vindt het niet alleen verschrikkelijk voor zichzelf, maar ook voor haar dochter, vader, moeder en haar man.

"Ik dacht: ik kan maar beter hier gaan zitten. Zodat mensen in ieder geval weten wat je teweegbrengt als je zoiets doet."

ongeloof

Iemand van haar management belde Patricia als eerst om te vertellen dat er een sekstape in omloop was. Patricia kon zich niet helemaal voorstellen dat iemand dat online zou zetten. Het duurde daarom ook even voordat ze het wilde geloven. "Ik dacht ook meteen aan al die jonge meiden die zich van kant maken. Want je denkt echt: ik wil dood". Patricia durft niet meer alleen naar buiten, vertelt ze, omdat ze de mensen niet meer aan durft te kijken. Haar taxichauffeur, de slager, iedereen valt haar lastig met grapjes en vervelende vragen.

"Ik ben al vijftig jaar op de televisie. En nu is alles in één klap weg. Nu ga ik op deze manier de geschiedenis in."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

filmpje

Op het filmpje heeft Patricia seks met haar ex-vriendje. De beelden zijn volgens Patricia al een tijdje geleden gemaakt. Ze was ervan op de hoogte dat ze gefilmd werd. Had Patricia niet beter moeten weten als bekende Nederlander?

"Ik had beter moeten weten, dat zeg ik eerlijk. Maar iedereen mag doen wat hij wil. Het was opgenomen in mijn privésfeer."

gehackt

Patricia heeft een vermoeden van wie het online geplaatst heeft, maar kan (en mag) daar nog niks over zeggen. Ze heeft al vaker gemerkt dat er dingen uit haar telefoon gelekt waren. Ze heeft daarom het idee dat ze gehackt is en gestalkt werd. Het verspreiden van dit soort filmpjes zonder toestemming is onrechtmatig. Deze video had nooit online geplaatst mogen worden.

aangifte

Patricia heeft aangifte gedaan. Haar advocaat vertelt dat hij van plan is om iedereen die verantwoordelijk is voor het verspreiden van de sekstape aansprakelijk te stellen. Hij gaat alle verantwoordelijken veroordelen voor een schadebedrag. Hij wil het grootste schadebedrag ooit vragen. Dat zal om tonnen gaan.

"Geen geld in de wereld maakt dit goed. Dat kan je niet verrekenen."

Ster advertentie
Ster advertentie