OMG

Onverwachte bevalling in vliegtuig verloopt perfect dankzij personeel Turkish Airlines

  1. Newschevron right
  2. Onverwachte bevalling in vliegtuig verloopt perfect dankzij personeel Turkish Airlines

Het was een bijzondere vlucht voor het personeel en de passagiers van Turkish Airlines. Onderweg van Conakry naar Istanbul werd namelijk een kindje ter wereld gebracht. Kort na het opstijgen kreeg een zwangere passagier zware weeën en het duurde niet lang voordat er een baby'tje werd geboren.

''Het personeel aarzelde niet en hielp haar om het kindje ter wereld te brengen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gezond

Op 12,8 kilometer hoogte beviel Nafi Diaby van een meisje dat de naam Kadiju kreeg. Nafi was naar eigen zeggen nog maar 28 weken zwanger en het was nog niet erg goed zichtbaar dat ze in verwachting was. Het personeel handelde desondanks heel snel en het kindje werd gezond ter wereld gebracht. Ondanks de heftige pijn, wist stewardess Bouthayna Inanir ervoor te zorgen dat alles goed verliep.

''De vrouw had veel pijn. Ze is al staande bevallen. Passagiers aan boord hebben ook geholpen. Ik nam de baby aan en heb haar aan haar mama gegeven.''

Vlucht

Ook de piloot werd op de hoogte gebracht van de bevalling. Het vliegtuig zou landen op de dichtstbijzijnde luchthaven als bleek dat het leven van de moeder of de baby in gevaar zou zijn. Het toestel kon gewoon doorvliegen en maakte een geplande landing in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Daar werden moeder en baby naar het ziekenhuis gebracht om te rusten.

''Alles ging zo snel, we kregen het nieuws dat alles goed verlopen was toen we nog aan het wachten waren. Dus zijn we verder gevlogen.''

Bijzonder moment

Het personeel is getraind om met dit soort situaties om te gaan. Toch was het voor iedereen een hele mooie, bijzondere gebeurtenis. De stewardessen wilden dan ook maar al te graag met het kleine meisje op de foto.

Ster advertentie
Ster advertentie